Rusijoje vyksta regioniniai „rinkimai“

Rusijoje šeštadienį vyksta regioniniai rinkimai. Nepriklausomi stebėtojai praneša fiksuojantys pažeidimus ir galimus sukčiavimo atvejus. Rinkimų apylinkės bus atviros ir sekmadienį.

Rinkimai Rusijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Rinkimai Rusijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2023, 4:08 PM

Nepriklausoma rinkimų stebėjimo grupė „Golos“ platformoje „Telegram“ tvirtino, kad rinkėjams daromas spaudimas, o grupės stebėtojams kartais nesuteikiama prieiga prie rinkėjų registrų. Apie pažeidimus skelbė ir Rusijos nepriklausoma žiniasklaida, įskaitant portalą „Meduza“.

Gauta informacijos apie galimą balsų pirkimą Sibiro Bratsko mieste. Tuo metu šalies pietuose būta pranešimų apie galimą stėbėtojų bauginimą, šiems susilaukus nurodymų atvykti į kariuomenės verbavimo centrus.

Šio balsavimo metu renkami 22 sričių gubernatoriai. 16-oje sričių taip pat renkami regioniniai parlamentai. Nepriklausomi stebėtojai jau vadina šiuos rinkimus labiausiai laisvės stokojančiu balsavimu nuo tada, kai į valdžią prieš 24 metus atėjo prezidentas Vladimiras Putinas.

Kremlius rinkimų apylinkes atidarė ir keturiose neteisėtai aneksuotose Ukrainos srityse. Nepaisant to, tarptautinė bendruomenė ten rengiamo balsavimo rezultatų greičiausiai nepripažins.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.