Per gaisrą Vietnamo sostinės daugiabutyje žuvo 56 žmonės

Vietnamo sostinėje Hanojuje per gaisrą daugiabutyje žuvo 56 žmonės, trečiadienį pranešė policija, o įvykio liudininkai pasakojo apie viduje girdėtus šūvius ir iš pastato išmestą mažą berniuką.

 Gaisras Vietname.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Gaisras Vietname.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-13 18:22

Liudininkų teigimu, daugiausiai gyvybių Vietname nusinešęs gaisras per 20 metų kilo antradienį prieš pat vidurnaktį (17.00 val. Grinvičo laiku) dešimties aukštų pastato automobilių stovėjimo aikštelėje, kur buvo itin daug motociklų.

„56 žmonės žuvo, 37 buvo sužeisti“, – sakoma Hanojaus policijos departamento pranešime. Pasak žiniasklaidos, tarp žuvusiųjų buvo mažiausiai trys vaikai.

Daugiabučio namo, kuriame gyveno apie 150 žmonių, savininkas buvo suimtas įtariant, kad buvo nesilaikoma priešgaisrinės apsaugos taisyklių, pranešė Hanojaus policija.

Trečiadienį ministras pirmininkas Pham Minh Chinh, apsilankęs įvykio vietoje, taip pat aplankęs į ligoninę paguldytus nukentėjusiuosius, nurodė atlikti gaisro tyrimą.

Pastaraisiais metais Vietname kilo keletas mirtinų gaisrų, dažnai pramogų vietose.

Prieš metus netoli verslo centro Hošimino mieste kilus gaisrui karaokės bare žuvo 32 žmonės ir 17 buvo sužeista. Vėliau savininkas buvo suimtas dėl kaltinimų nesilaikius priešgaisrinės saugos taisyklių.

2018 metais, užsidegus daugiabučių kompleksui Hošimine žuvo 13 žmonių. Dar 13 žmonių žuvo 2016 metais Hanojuje per gaisrą karaokės klube.

Pietryčių Azijoje dažnai kyla mirtinų gaisrų, kurie dažniausiai kyla dėl aplaidaus požiūrio į saugos taisykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.