Izraelis pasveikino Saudo Arabiją nacionalinės dienos proga

Izraelis šeštadienį pasveikino Saudo Arabiją šios karalystės nacionalinės dienos proga, abiem šalims artėjant galimo santykių normalizavimo link.

Izraelis.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Izraelis.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-23 21:09

„Siunčiame nuoširdžius sveikinimus ir palaiminimus Saudo Arabijos Karalystės karaliui, vyriausybei ir žmonėms 93-osios nacionalinės dienos proga“, – rašoma Izraelio užsienio reikalų ministerijos pranešime.

„Tegu Dievas atneša jums gėrio ir palaiminimų... su mūsų palinkėjimais, kad vyrautų taikos, bendradarbiavimo ir geros kaimynystės atmosfera“, – priduriama pareiškime ministerijos paskyroje arabų kalba socialiniame tinkle X, anksčiau vadintame „Twitter“.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas iškart neatsakė į AFP klausimą, ar Izraelis pirmą kartą sveikina Saudo Arabijos nacionalinės dienos proga.

Penktadienį kalbėdamas JT Generalinėje Asamblėjoje Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu sakė: „Esame ties... istorinės taikos tarp Izraelio ir Saudo Arabijos slenksčiu“.

Saudo Arabijos faktinis valdovas, sosto įpėdinis princas Mohamedas bin Salmanas, taip pat sakė „Fox News“, kad abi šalys „artėja“ prie santykių normalizavimo.

Kelios arabų valstybės, įskaitant Jungtinius Arabų Emyratus ir Bahreiną, 2020 m. normalizavo savo santykius su Izraeliu pagal vadinamuosius Abraomo susitarimus, tačiau Saudo Arabija iki šiol to nepadarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.