V. Putinas ragina imtis veiksmų dėl kylančių degalų kainų

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį paragino vyriausybę „operatyviau“ reaguoti į kylančias degalų kainas, nes nepaisant eksporto draudimo didmeninės benzino kainos toliau augo.

V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2023, 6:08 PM, atnaujinta Sep 27, 2023, 6:09 PM

Rusijos vyriausybė praėjusią savaitę paskelbė, kad laikinai apriboja benzino ir dyzelino eksportą norėdama „stabilizuoti“ vidaus rinką, nes pranešama, kad kai kuriuose regionuose trūksta degalų.

„Tikėsimės, kad siūlomos priemonės suveiks“, – sakė V. Putinas, ragindamas vyriausybę glaudžiau bendradarbiauti su naftos bendrovėmis siekiant sumažinti kainas.

„Turime su jomis elgtis atsargiai, bet vis dėlto prašyčiau jūsų operatyviau reaguoti į tai, kas vyksta“, – sakė V. Putinas savo kabineto nariams.

Praėjusią savaitę pasiekusi rekordines aukštumas rusiško benzino rinkos kaina antradienį, nepaisant eksporto draudimo, vėl pakilo.

Analitikai nurodė, kad pasiūlą riboja silpnesnis rublis, kylančios pasaulinės naftos kainos ir naftos perdirbimo gamyklose vykdomi remonto darbai.

Kai kurių regionų ūkininkai negali nuimti grūdų derliaus, nes trūksta žemės ūkio technikai reikalingų degalų, pranešė vietos žiniasklaida.

Degalų kainos kyla, Rusijos centriniam bankui įspėjant, kad 2023 metų antrąjį pusmetį ekonomikos augimas sulėtės, o infliacija viršys banko nustatytą keturių procentų tikslą.

Rusijos pareigūnai dažniausiai ignoruoja užsitęsusio Maskvos karo Ukrainoje ekonominį poveikį, nepaisant nuolat didelės infliacijos ir silpno rublio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.