Prie Uzbekistano sostinės oro uosto nugriaudėjo sprogimas ir kilo gaisras

Naktį į ketvirtadienį netoli Uzbekistano sostinės Taškento oro uosto įvyko galingas sprogimas, pranešė vietos žiniasklaida, pareigūnai sakė, kad yra sužeistųjų.

Sprogimas Uzbekistano oro uoste.<br>lrytas.lt koliažas.
Sprogimas Uzbekistano oro uoste.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 8:05 AM, atnaujinta Sep 28, 2023, 8:06 AM

Pasak liudytojų, kuriuos cituoja naujienų svetainė „Nova24“, sprogimas nugriaudėjo muitinės sandėlyje netoli oro uosto, socialiniuose tinkluose pasklido vaizdo įrašai, kuriuose matyti į nakties dangų kylantis liepsnų ir dūmų stulpas.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad naktį buvo pranešta apie „gaisrą“ sandėlyje, sužeisti žmonės buvo nuvežti į ligoninę, bet jų skaičius nenurodytas. „Šiuo metu rimtai sužeistų žmonių nėra. Gydytojai teikia visą būtiną medicinos pagalbą“, – „Telegram“ kanale pranešė ministerija. Ji pridūrė, kad greitoji medicinos pagalba teikiama nelaimės vietoje ir aplinkiniuose butuose per gaisrą nukentėjusiems žmonėms.

Uzbekistanas yra daugiausiai gyventojų turinti Vidurinės Azijos buvusi sovietinė respublika, gaisrai ten dažni dėl nusidėvėjusios įrangos ir prastų saugos standartų, tačiau tokio masto avarijos pasitaiko retai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.