Buvęs EK pirmininkas J. C. Junckeris: Ukraina nėra pasirengusi narystei ES

Buvęs Europos Komisijos pirmininkas Jeanas Claude‘as Junckeris įspėjo dėl skuboto Ukrainos priėmimo į Europos Sąjungą (ES). „Kas yra turėję reikalų su Ukraina, žino, kad tai šalis, kuri yra korumpuota visuose visuomenės lygiuose“, – pareiškė jis interviu vokiečių leidiniui „Augsburger Allgemeine“.

J. C. Junckeris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. C. Junckeris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 8:03 AM

„Nepaisant pastangų, ji (Ukraina) nėra pasirengusi narystei, jai reikia didžiulių vidaus reformų“, – kalbėjo J. C. Junckeris. ES, anot jo, turi blogos patirties su kai kuriomis „vadinamosiomis naujomis narėmis“ dėl teisinės valstybės principų laikymosi. Tai esą neturi pasikartoti.

Tačiau „europietiška perspektyva“ Moldovai ir Ukrainai, „kuri taip dorai priešinasi (Rusijai) ir gina Europos vertybes“ turi būti išlaikyta, pažymėjo J. C. Junckeris.

Šioms šalims turi būti sudaryta galimybė „dalyvauti dalyje Europos integracijos procesų“. „Turėtume siekti, kad būtų galima savotiška dalinė narystė, protinga beveik plėtros forma“, – toliau kalbėjo J. C. Junckeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.