Dar viena beprotiška M. Simonian mintis: pasiūlė susprogdinti branduolinę bombą virš Sibiro Sulaukė rusų reakcijos

Sibiro politiniai veikėjai užsipuolė valstybinio naujienų kanalo RT vyriausiąją redaktorę Margarita Simonian dėl jos raginimų numesti branduolinę bombą virš Sibiro ir taip pasiųsti žinią Vakarams.

Stop kadras.
Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 3:59 PM, atnaujinta Oct 5, 2023, 4:00 PM

Viena žymiausių Rusijos propagandos atstovių pasiūlė susprogdinti branduolinį užtaisą „mūsų pačių teritorijoje, kur nors virš Sibiro“, teigdama, kad tai neturėtų jokio poveikio žemiau gyvenantiems žmonėms.

Savo pasiūlyme M. Simonian teigė, kad branduolinis sprogimas virš Sibiro reikalingas norint pasiųsti „skaudžią“ žinią Vakarams, esant „branduoliniam ultimatumui, kurio išvengti darosi vis sunkiau“.

„Tai humaniškiausias variantas“, – neabejojo ji.

„Atsitiks taip, kad visi elektroniniai prietaisai ir palydovai bus išvesti iš rikiuotės, – savo televizijos laidoje aiškino M. Simonian. – Grįšime į 1993 m.“

„Aš džiaugsiuos jei tai įvyks“,– patikino rusė.

Beprotiškas M. Simonian sumanymas buvo „gilus įžeidimas“ Sibiro gyventojams, nurodė Rusijos žemųjų parlamento rūmų komunistų partijos narė iš Altajaus respublikos Marija Prusakova.

„Jūs turite atsiprašyti bent jau Sibiro gyventojų“, – trečiadienį piktinosi M. Prusakova.

Didžiausio Sibiro miesto Novosibirsko meras Anatolijus Lokotas perspėjo, kad hipotetinis termobranduolinis sprogimas gali sukelti nenuspėjamų padarinių „tūkstantiems metų“.

„Termobranduoliniai sprogimai nieko gero nežada“, – trečiadienį vietos žiniasklaidai sakė A. Lokotas.

Kremlius atsiribojo nuo M. Simonian pastabų, o atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas antradienį patikino, kad jos žodžiai neatspindi oficialios Maskvos pozicijos ir kad Rusija „neatsisakė“ branduolinių bandymų moratoriumo.

Maskvos miesto Dūmos nario Jevgenijaus Stupino padėjėjas Nikolajus Koroliovas sakė, kad jis kreipėsi į Rusijos vidaus reikalų ministeriją ir Tyrimų komitetą su prašymu ištirti M. Simonian pastabas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.