Dėl grasinimų sprogdinti lėktuvus 42-uose Filipinų oro uostuose sustiprintas saugumas

Penktadienį, Filipinų aviacijos reguliuotojai gavus grasinimą susprogdinti komercinius lėktuvus, dešimtyse Filipinų oro uostų buvo dislokuoti saugumo patruliai su šunimis.

Manilos oro uostas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Manilos oro uostas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 2:54 PM

Filipinų civilinės aviacijos tarnyba pranešė, kad tiria trečiadienį elektroniniu paštu gautą grasinimą, įspėjantį, kad lėktuvai „sprogs“ Manilos ir dar keturiuose oro uostuose.

Reguliavimo institucijos penktadienį išplatintame pranešime sakoma, kad 42-uose komerciniuose oro uostuose „sustiprintas budrumas“ ir kad „visuose oro uostuose imamasi skubių sustiprintų saugumo priemonių“.

Aviacijos tarnybos atstovas Ericas Apolonio naujienų agentūrai AFP sakė, kad jokie skrydžiai nesutriko ir „jokių bombų nerasta“.

Manilos oro uosto administracija penktadienį pranešė, kad dirba pėsti ir ratuoti patruliai, terminalus tikrina K9 padaliniai. Tokių pačių priemonių imtasi ir kituose oro uostuose, naujienų agentūrai AFP sakė E. Apolonio.

Jo teigimu, tai buvo jau antrasis nuo pirmadienio grasinimas Filipinų oro uostams. Į Manilą skridęs lėktuvas nutraukė kilimą iš Bikolo oro uosto, kai lėktuvo tualete pilotas aptiko popieriaus lapą su užrašu „BOMBA“. Visiems 133 keleiviams buvo liepta išlipti iš lėktuvo ir praeiti saugumo patikrą, o atvykstantis lėktuvas buvo išsiųstas atgal į Manilą, nes Bikolo oro uosto valdžia uždarė kilimo ir tūpimo taką bei sustabdė skrydžių operacijas, sakė E. Apolonio.

Vėliau pareigūnai padarė išvadą, kad tai buvo „pokštas“, ir beveik po keturių valandų lėktuvui buvo leista pakilti, sakė pareigūnas. Jis nepaaiškino, ar valdžia įtaria, kad pirmadienio ir trečiadienio grasinimai susiję.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.