V. Orbanas: Vengrija neleis rengti mitingų, kuriuose remiamos teroristinės organizacijos

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad Vengrija neleis rengti jokių mitingų teroristinėms organizacijoms remti.

V. Orbanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Orbanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 12:18 PM, atnaujinta Oct 13, 2023, 12:19 PM

Premjeras tai sakė penktadienį interviu Vengrijos visuomeniniam transliuotojui, praneša portalas „eurointegration“.

„Sukrečia tai, kad visoje Europoje vyksta mitingai teroristams remti“, – piktinosi Vengrijos vyriausybės vadovas, turėdamas omenyje reakciją Europos šalyse į palestiniečių grupuotės „Hamas“ ataką prieš Izraelį.

V. Orbanas, Izraelio premjero Benjamino Netanyahu sąjungininkas, pabrėžė, kad Izraelis turi teisę gintis, tačiau pridūrė, jog svarbu, kad konfliktas neišplistų į kitas šalis, destabilizuodamas visą regioną.

Buvęs „Hamas“ lyderis Khaledas Meshaalas anksčiau paragino viso pasaulio musulmonus rengti protesto akcijas palestiniečiams remti, o kaimynines šalis – įsijungti į kovą su Izraeliu.

Penktadienį prie Vengrijos užsienio reikalų ministerijos Budapešte buvo planuojamas Palestinos palaikymo mitingas.

„Buvo mėginta net Vengrijoje... Bet mes neleisime rengti mitingų, kuriuose remiamos teroristinės organizacijos, nes tai sukeltų teroro grėsmę Vengrijos piliečiams. Negalime leisti, kad bent vienas Vengrijos pilietis, nepriklausomai nuo jo tikėjimo ar kilmės, jaustų pavojų“, – sakė V. Orbanas.

Netrukus po V. Orbano interviu Budapešto policija paskelbė, kad spalio 13 d. Vengrijos sostinėje nebus leidžiami jokie susibūrimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.