Nyderlandai: žydų vaikai mokyklose patiria bendraamžių patyčias, kai kurie iš jų slepia savo tapatybę

Per Amsterdamo mokyklas ritasi „antisemitinių patyčių banga“, rašo ketvirtadienį Nyderlandų leidinys „Het Parool“.

Nyderlandų policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Nyderlandų policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 5:35 PM, atnaujinta Oct 19, 2023, 5:36 PM

„Kai kurie vaikai dėl persekiojimo mėgina nuslėpti savo žydišką tapatybę“, – pareiškė žurnalistams Patricia Bolwerk iš fondo „Stop Bullying Now“. Anot jos, persekiotojai neapsiriboja vien tik žodžiais, tai jau „rimta problema“.

Žydų konsultacinis centras (CJO) pranešė, kad pastarosiomis dienomis Amsterdame mažiausiai šeši žydų vaikai dėl šios priežasties pakeitė mokyklą.

Nacionalinis kovos su antisemitizmu koordinatorius Eddo Verdoneris taip pat patvirtina, kad Nyderlandų mokyklose vis platesnį mastą įgauna antisemitizmas. „Neapykantos žydams reiškimas aidu atsiliepia klasėse“, – sako E. Verdoneris, kurį cituoja „Het Parool“.

„Vaikai yra persekiojami ir bauginami dėl savo žydiškos kilmės. Nefiltruota informacija apie karą (Gazoje) pasiekia labai greitai per socialinius tinklus“, – pabrėžia koordinatorius. Anot jo, kai kurie žydai taip išsigandę dėl dabartinės situacijos, kad nebeišeina į gatvę su kipa ant galvos.

Praėjusią savaitę trys Nyderlandų sostinėje esančios žydų mokyklos buvo uždarytos, baiminantis smurto, kai joms paskambino asmuo, prisistatęs „Hamas“ nariu. Gavusios sustiprintą apsaugą, jos savo veiklą atnaujino pirmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.