Prokuroras: buvęs Pakistano premjeras I. Khanas apkaltintas dokumentų nutekinimo byloje

Įkalintas buvęs Pakistano ministras pirmininkas Imranas Khanas pirmadienį buvo apkaltintas slaptų dokumentų nutekinimu, pranešė prokuroras.

I. Khanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
I. Khanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-23 10:04, atnaujinta 2023-10-23 10:06

„Šiandien jam buvo pareikšti ir atvirai paskelbti kaltinimai“, – sakė Shahas Khawaras iš Pakistano federalinės tyrimų agentūros prie Adialos kalėjimo, kuriame laikomas I. Khanas.

I. Khanas, buvusi kriketo superžvaigždė, rugpjūtį buvo įkalintas trejiems metams dėl kyšininkavimo, bet vėliau bausmę panaikinus toliau kalinamas dėl daug rimtesnio kaltinimo paviešinus valstybės dokumentus.

I. Khanas teigia, kad jis buvo nuverstas galingiems Pakistano kariškiams susimokius su JAV. Pakistano kariuomenė ir JAV tai neigia.

Šioje byloje apkaltintas ir I. Khano „Tehreek-e-Insaf“ (PTI) partijos vicepirmininkas Shahas Mahmoodas Qureshi, buvęs užsienio reikalų ministras. Pasak I. Khano advokatų, šioje byloje jam gresia iki 14 metų laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.