Sirijoje smogta JAV pajėgoms, apie aukas nepranešama

Kaip praneša vienas JAV valdžios atstovas, pirmadienį prieš amerikiečių ir sąjungininkų pajėgas Sirijoje buvo surengtas išpuolis, per kurį niekas nenukentėjo, o atsakomybę už į Vašingtono karius paleistus bepiločius prisiėmė viena smogikų grupuotė.

JAV kariai.<br>V.Skaraičio nuotr.
JAV kariai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2023, 9:27 PM

Iranui artimos ginkluotos grupuotės jau yra grasinusios pulti JAV objektus dėl paramos, kurią Vašingtonas Izraeliui pareiškė po to, kai spalio 7 d. per valstybės sieną kirtusį „Hamas“ teroristų iš Gazos išpuolį Izraelyje buvo nužudyta daugiau nei 1 400 žmonių.

Izraeliui vykdant atsakomąjį Gazos bombardavimą, Gazos sveikatos apsaugos ministerijos teigimu žuvo daugiau nei 5 000 žmonių.

„Anksti šįryt prieš JAV ir koalicijos pajėgas Sirijoje įvykdytas išpuolis. Žmonės ir infrastruktūra nenukentėjo,“ – pranešė JAV gynybos pareigūnas, omenyje turėdamas tarptautinę koaliciją kovai su Islamo valstijos (IV) džihadistų grupuote.

JAV valdžios atstovas daugiau informacijos apie išpuolį nepateikė, tačiau Islamo pasipriešinimu pasivadinusi grupuotė iš Irako pirmiau pranešė paleidusi keletą į amerikiečių pajėgas Sirijos Al-Tanfo ir Al-Malikiyaho miestuose nutaikytų bepiločių orlaivių.

Ta pati grupuotė prisiėmė atsakomybę ir už šeštadienį įvykdytą Irake dislokuotų JAV karių antpuolį (kurio Jungtinės Valstijos teigė negalinčios patvirtinti), o amerikiečių pajėgos praėjusią savaitę numušė dar du bepiločius.

Jungtinės Valstijos Sirijoje turi apie 900 karių kontingentą, dar 2 500 karių yra dislokuota Irake, siekiant kovoti su IV, kuri kadaise kontroliavo nemažą abejų šalių teritoriją, tačiau tarptautinių pajėgų antskrydžių remiamų vietos ginkluotųjų pajėgų buvo išstumta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.