Ukrainos ginkluotosiose pajėgose suformuotas Sibiro batalionas

Ukrainos ginkluotosios pajėgos suformavo batalioną, kurį sudaro tik Rusijos piliečiai, norintys kovoti prieš diktatoriaus V. Putino invaziją.

Sibiro bataliono kariai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Sibiro bataliono kariai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 9:58 AM

Tai trečiadienį pranešė portalas „rbc.ua“.

Sibiro batalionas subūrė dešimtis rusų ir Rusijos etninių mažumų atstovų, kurie keliavo per trečiąsias šalis, kad prisijungtų prie Ukrainos kariuomenės, teigia jų mokymo stovyklos pareigūnai.

Batalione yra jakutų ir buriatų iš didžiulio Rusijos Rytų Sibiro regiono, kurie pareiškė norintys nepriklausomybės nuo Rusijos ir Ukrainos pergalę kare laiko žingsniu į šį tikslą.

„Jei žmonės nori kovoti už Ukrainą, už mūsų sienas, už šio Rusijos sovietinio režimo žlugimą, kodėl gi ne? Tai jų pasirinkimas, ir tai rodo, kad ne visi rusai palaiko Putiną“, – kalbėjo jų ukrainietis instruktorius ir vadas šaukiniu Batia.

Skirtingai nuo savanorių grupių, tokių kaip Rusijos laisvės legionas, Sibiro bataliono kariai yra Ukrainos reguliariosios armijos dalis ir tikisi, kad netrukus bus išsiųsti į mūšį.

Ukrainos pareigūnai pareiškė, kad nori pasitelkti daugiau Rusijos piliečių, ypač tautinių mažumų atstovų, dalyvauti kare prieš Putiną. Sibiro bataliono nariai buvo kruopščiai patikrinti siekiant įsitikinti, kad jie yra Ukrainos šalininkai. Po to su jais buvo pasirašytos sutartys ir suteikti šaukiniai jų tapatybei apsaugoti.

„Visi 60 bataliono karių yra savanoriai, nė vienas iš jų nebuvo užverbuotas iš karo belaisvių rusų. Ukrainos kariškiai planuoja paspartinti biografinių duomenų patikrinimą, kuris gali trukti iki metų, kad paskatintų daugiau rusų stoti į jų gretas“, – pareiškė Ukrainos kariuomenės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.