Liuksemburgo premjeras: V. Orbano elgesys – vidurinis pirštas Ukrainos kariams

Liuksemburgo ministras pirmininkas Xavieras Bettelis griežtai sukritikavo Vengrijos vyriausybės vadovą Viktorą Orbaną už jo ryšius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

V. Orbanas.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
V. Orbanas.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-27 12:02, atnaujinta 2023-10-27 12:03

X. Bettelis savo nuomonę išsakė antradienį, atvykęs į ES lyderių susitikimą Briuselyje, praneša portalas „eurointegration“.

„Jo (V. Orbano) bendravimas su V. Putinui yra vidurinis pirštas visiems kariams, kurie kasdien žūsta Ukrainoje ir kenčia nuo Rusijos puolimo“, – sakė Liuksemburgo vyriausybės vadovas.

X. Bettelis pažymėjo, kad ES neturėtų tapti V. Orbano, finansiniais reikalavimais sąlygojančio paramą Ukrainai, įkaite.

„Orbanas sako: jei jums reikia pinigų Ukrainai, tai ir mums reikia pinigų mums. Šiomis aplinkybėmis neturėtume būti pono Orbano įkaitai. Esu įsitikinęs, kad turime rasti teigiamų sprendimų. Mes turime nepamiršti praeities, Orbanas – taip pat“, – sakė X. Bettelis.

Jis taip pat pakomentavo naujosios prorusiškos Slovakijos vyriausybės sprendimą nutraukti karinę paramą Ukrainai. Anot X. Bettelio, Liuksemburgas niekada neprisijungs prie Roberto Fico ir V. Orbano aljanso, stojančio prieš pagalbą Ukrainai ginklais.

„Mes vis dar manome, kad tarptautinis solidarumas yra svarbus. Ukraina kovoja už mūsų vertybes... Turime nepamiršti, kieno bus eilė, jei tik užmerksime akis“, – sakė jis.

Anksčiau V. Orbanas pareiškė, kad neketina atsiprašyti už susitikimą su V. Putinu ir netgi „didžiuojasi“ Vengrijos strategija, kuria „siekiama taikos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.