Kremlius: antižydiškus protestus Dagestane išprovokavo „Vakarų kišimasis“

Po smurtinių prieš žydus nukreiptų protestų Dagestano valdžia pasiskundė, kad šią Rusijos respubliką, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai, bandoma destabilizuoti, o Kremlius bedė pirštu į Vakarus.

Machačkalos oro uostas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Machačkalos oro uostas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Įvykiai Dagestane.<br>lrytas.lt koliažas.
Įvykiai Dagestane.<br>lrytas.lt koliažas.
Įvykiai Dagestane.
Įvykiai Dagestane.
D. Peskovas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
D. Peskovas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 30, 2023, 1:57 PM

Televizijos vaizdų apie „siaubą“ Gazos Ruože fone „labai lengva piktnaudžiauti situacija, išprovokuoti visa tai, suerzinti žmones“, pirmadienį pareiškė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, praneša Rusijos naujienų agentūros.

Rusijos centrinis tyrimų komitetas Maskvoje pareiškė, kad žmonės „Telegram“ kanaluose buvo kviečiami į smurtinius protestus, o tada vykdė „pogromus“.

Pasak valdžios institucijų, sekmadienį Dagestano sostinės Machačkalos oro uostą šturmavo įsiutusi minia, kai į ten atskrido lėktuvas iš Izraelio. Per smurto protrūkį buvo sužeista 20 žmonių, įskaitant kelis policijos pareigūnus, taip pat sulaikyta apie 60 neramumuose dalyvavusių asmenų.

Apsilankęs oro uoste Dagestano gubernatorius Sergejus Melikovas kalbėjo apie sąmoningą bandymą destabilizuoti Dagestaną.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienio vakarą planuoja surengti pasitarimą dėl saugumo padėties. Akivaizdu, kad riaušes sukėlė kišimasis iš užsienio, sakė D. Peskovas.

Posėdyje, kuriame dalyvaus vyriausybės ir Rusijos saugumo aparato atstovai, daugiausia dėmesio bus skiriama „Vakarų bandymams pasinaudoti padėtimi Artimuosiuose Rytuose siekiant suskaldyti Rusijos visuomenę“.

Bus paskelbtas viešas V. Putino pareiškimas dėl šių įvykių, sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.