Rusija nuteisė 15 žmonių, dalyvavusių prieš žydus nukreiptose riaušėse oro uoste

Rusijos teismai nuteisė 15 riaušininkų, per antižydišką protestą įsiveržusių į oro uostą pietiniame Dagestano regione, jiems skyrė trumpas kelių dienų įkalinimo bausmes.

Saugumiečiai Dagestane.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Saugumiečiai Dagestane.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2023, 2:50 PM

Šimtai protestuotojų praėjusią savaitę užgriuvo Machačkalos oro uostą, įsiveržė į pakilimo taką ir siekė apsupti iš Izraelio atskridusį lėktuvą. Už dalyvavimą riaušėse daugiausia musulmonų gyvenamo Dagestano teismai nuteisė 15 žmonių ir skyrė jiems kalėti nuo dviejų iki dešimties dienų, pranešė valstybinė žiniasklaida. Dar du nubausti atlikti 60 valandų priverstinį darbą, pranešė naujienų agentūra TASS.

Rusijos teismai sukišo į kalėjimus karo Ukrainoje kritikus, jiems skirta kalėti daugelį metų. Du žymūs Kremliaus oponentai už kritiką nuteisti kalėti 19 ir 25 metus.

Per sekmadienio riaušes oro uoste buvo sužeisti keli policijos pareigūnai. Iš pradžių buvo sulaikyta daugiau nei 80 žmonių, pareigūnai žadėjo griežtai nubausti riaušių dalyvius. Dagestano gubernatorius Sergejus Melikovas minios siautėjimą vadino „šiurkščiu įstatymų pažeidimu“ ir „dūriu į nugarą“ Ukrainoje kovojantiems Dagestano kariams.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad už raginimus kelti riaušes atsakinga Ukraina ir Vakarai, Kyjivas dūrė pirštu į Rusijoje „giliai įsišaknijusį antisemitizmą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.