Po „bučinio atakos“ prieš A. Baerbock – Kroatijos ministro pasiteisinimas: tai šiltas požiūris į kolegę

Ketvirtadienį Berlyne vykusiame ES ministrų susitikime Kroatijos užsienio reikalų ministras Gordanas Grlicas Radmanas sukėlė diskusijas dėl savo netikėto poelgio. Pozuodamas bendrai ES ministrų nuotraukai politikas paspaudė ranką Vokietijos užsienio reikalų ministrei Annalenai Baerbock ir pasilenkęs ją pabučiavo.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-05 15:15, atnaujinta 2023-11-05 15:24

Šis gestas sukėlė aršias diskusijas socialiniuose tinkluose ir feminisčių grupių pasipiktinimą. Vis dėlto G. G. Radmanas bandė nusikratyti jam išsakytos kritikos. Kroatijos politikas gynė šį poelgį teigdamas, kad tai atspindėjo „šiltą, žmogišką požiūrį į kolegę“.

G. G. Radmanas teigė, kad ne iš karto suprato, jog pernelyg draugišku elgesiu galėjo sugėdinti Vokietijos užsienio reikalų ministrę. „Jei kas nors tame įžvelgė ką nors blogo, tuomet atsiprašau to, kas taip suprato“, – sakė jis.

A. Baerbock kol kas nekomentavo incidento, kurį Vokietijos žiniasklaida įvardijo kaip „Kuss-Attacke“ – „bučinio ataką“.

Garsi Kroatijos moterų teisių aktyvistė Rada Borič pasmerkė ministro poelgį kaip „labai netinkamą“ ir pridūrė, kad „šilti pasisveikinimai“ turėtų vykti tik tarp tų, kurių santykiai leidžia bučiuotis.

„Akivaizdu, kad tokių santykių čia nėra ir kad (Vokietijos) ministrė liko nustebinta tokio artumo“, – leidiniui „Jutarnji List“ teigė ji. 

Buvusi Kroatijos ministrė pirmininkė Jadranka Kosor socialiniuose tinkluose taip pat negailėjo kritikos G. G. Radmanui. „Prievartinis moterų bučiavimasis taip pat vadinamas smurtu, ar ne?“, – socialiniame tinkle X, anksčiau žinomame kaip „Twitter“, rašė ji.

Skirtingai nei prancūzai ir italai, kroatai garsėja tuo, kad sveikinasi santūriau. Kelionių vadove, skirtame atvykstantiems į šalį, rašoma: „Pasisveikinimas bučiniais, po vieną į kiekvieną skruostą, paprastai skirtas tik šeimai arba labai artimiems draugams“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.