Partizanai išžvalgė naują raketų gamyklą Maskvoje

Partizanams pavyko išžvalgyti naują raketų gamyklą, kuri yra Maskvoje, Nekrasovkos rajone, Rudnevo industrijos parke.

Maskva.<br>EPA-ELTA nuotr.
Maskva.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2023, 12:45 PM

Tai trečiadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis partizaninio judėjimo „Ateš“ informacija „Telegram“ kanale.

Kaip sužinojo partizanai, gamyklos teritorijoje okupantai planuoja rinkti ir bandyti įvairių tipų raketas, pirmiausia – oro gynybos raketas.

„Įmonės teritorijos plotas – beveik 100 tūkst. kvadratinių metrų. Net ir šiuo atveju rašistai nepraleido progos pasislėpti už civilių, nes objektas yra miegamajame rajone, už 500 metrų nuo gyvenamųjų namų“, – pažymi „Ateš“.

Rusai teigia planuojantys pradėti raketų gamybą tik 2024 metų spalį, bet, partizanų duomenimis, įmonėje jau gaminami smogiamieji dronai ir raketų komponentai.

Palydovinės nuotraukos leidžia daryti išvadą, kad Rusija aktyviai didina gamybinius pajėgumus savo karinėse gamyklose. Omenyje turimos įmonės, susijusios su aviacija, dronais ir valdoma amunicija.

Kaip anksčiau interviu portalui „rbc.ua“ sakė Ukrainos vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas, šiuo metu Rusija per mėnesį gali pagaminti kelias dešimtis dronų kamikadzių. Tačiau šie skaičiai toli gražu neatitinka nustatytų planų. Kremlius taip pat plečia bepiločių orlaivių gamybą Tatarstane.

Kai dėl raketų, tai spalio mėnesį okupantams pavyko pagaminti apie 115 didelio tikslumo raketų, kurių veikimo nuotolis – daugiau kaip 350 kilometrų. Be to, Rusijoje toliau modernizuojamos raketos Ch-22. Rusija savo arsenale turi maždaug 870 didelio tikslumo operatyvinio-strateginio ir strateginio lygio raketų, kurios gali naikinti objektus už daugiau kaip 350 kilometrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.