Kinijoje paslaptingai dingo dar vienas didelės korporacijos vadovas

„Tencent“ remiamos Kinijos tiesioginių transliacijų paslaugos generalinis direktorius tapo naujausiu aukštas pareigas užimančiu vadovu, kuris paslaptingai dingo antroje pagal dydį pasaulio ekonomikoje.

Kinijos vėliava.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Kinijos vėliava.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2023, 12:32 PM

Kaip pirmadienį pranešė valstybinės žiniasklaidos priemonė „Cover News“, pastarosiomis dienomis „DouYu“ (DOYU) generalinis direktorius Chen Shaojie buvo nepasiekiamas.

Jame buvo cituojami nepatvirtinti pranešimai, kad dėl Chen Shaojie atliekamas tyrimas ir kad jis dingęs beveik tris savaites. Leidinys nenurodė, kokios valdžios institucijos gali būti atsakingos už šį tyrimą.

Bendrovės atstovas spaudai CNN sakė, kad jos „verslo operacijos tebėra įprastos“, ir pridūrė, kad ji „laiku paskelbs apie bet kokias svarbias naujienas ar reikšmingus veiksmus“.

39 metų generalinis direktorius paskutinį kartą viešai pasirodė rugpjūtį, kai kalbėjo bendrovės ketvirčio pajamų konferenciniame pokalbyje su finansų analitikais, sakoma „Cover News“ pranešime.

2019 m. „DouYu“ buvo įtraukta į Nasdaq biržos sąrašus, kur per vieną didžiausių Kinijos bendrovės akcijų siūlymų Volstryte tais metais pritraukė apie 775 mln. dolerių.

„DouYu“, kuri išvertus iš kinų kalbos reiškia „kovojanti žuvis“, dažnai lyginama su „Amazon“ paslauga „Twitch“. Jos stalinių kompiuterių ir mobiliosiose programėlėse rengiamos interaktyvios tiesioginės vaizdo žaidimų transliacijos, vartotojai gali bendrauti realiuoju laiku ir yra kviečiami žiūrėti kitą platformai sukurtą turinį.

Mįslingas Chen Shaojie dingimas aiškinamas tuo, kad Kinijoje toliau vykdomi kovos su korupcija veiksmai, kurie įtraukė aukščiausio lygio vadovus, ypač finansų ir technologijų sektoriuose.

Šeštadienį trumpame pareiškime Kinijos vyriausioji kovos su korupcija priežiūros institucija nurodė, kad ji atlieka tyrimą dėl Zhang Hongli, buvusio Kinijos pramonės ir komercinio banko (ICBC), vieno iš Kinijos „didžiojo ketverto“ skolintojų, aukšto rango vadovo.

Zhang Hongli „įtariamas rimtai pažeidęs taisykles ir įstatymus“ – ši frazė paprastai vartojama kalbant apie korupciją, teigė Centrinė drausmės inspekcijos komisija, tačiau nepateikė jokios išsamesnės informacijos.

Per patikrinimą taip pat buvo sučiuptas investicijų bankininkas ir technologijų sandorių sudarinėtojas Bao Fanas. Gegužės mėn. Kinijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad Bao Fanas buvo sulaikytas kovos su korupcija agentūros nuo jo dingimo vasario mėn.

Remiantis ankstesne CNN atlikta CCDI interneto svetainėje paskelbtų pareiškimų analize, šiais metais komisija jau ištyrė daugiau nei tuziną svarbiausių šalies finansų įstaigų vyresniųjų vadovų.

To neišvengė ir kitų pramonės šakų atstovai. Xu Jiayinas, kadaise buvęs vienas turtingiausių Kinijos žmonių ir į bėdą patekusios Kinijos plėtotojų grupės „Evergrande Group“ pirmininkas, buvo sulaikytas policijos, teigiama bendrovės Honkongo vertybinių popierių biržai rugsėjo mėn. pateiktame pranešime.

Bendrovė teigė, kad „atitinkamos institucijos“ jai pranešė, jog jam taikomos „privalomos priemonės pagal įstatymus dėl įtarimų... nusikaltimais“. Pagal Kinijos teisinę sistemą „privalomosios“ arba „privalomos“ priemonės gali būti sulaikymas ir oficialus areštas.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.