Kinija kelioms Europos šalims laikinai įveda bevizį režimą

Kinija laikinai naikina vizų režimą turistams ir verslininkams iš Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Nyderlandų, Ispanijos ir Malaizijos. Nuo gruodžio 1 d. šių valstybių piliečiams metus laiko nebus taikomas dabar galiojantis vizų reikalavimas, Pekine sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas. Norint atvykti į šalį, tereikės mažiausiai šešis mėnesius galiojančio paso. Tiesa, viešėti Kinijoje bus galima ne ilgiau kaip 15 dienų, praneša agentūra „Reuters“.

Kinija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kinija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kinija.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Kinija.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 24, 2023, 6:59 PM

Pekinas tikisi, kad tai paskatins turizmą, kuris dar nėra visiškai atsigavęs nuo koronaviruso pandemijos padarinių. Kinija maždaug trejus metus buvo iš esmės užsidariusi.

Laikinai galiosiantis bevizis režimas minėtų šalių piliečiams bus taikomas tiek verslo, tiek turistinėms kelionėms ar norint aplankyti draugus ir giminaičius, taip pat tranzitu vykstantiesiems asmenims.

Kinija praėjusiais mėnesiais jau ėmėsi žingsnių, kad atgaivintų savo turizmo sektorių, pavyzdžiui, atnaujino tarptautinių skrydžių maršrutus. Vyriausybė Pekine, be to, siekia pagerinti savo įvaizdį pasaulyje.

Kinija šį mėnesį iki 54 šalių išplėtė savo bevizio tranzito politiką. Rugpjūtį buvo panaikinti visi koronaviruso testai atvykstantiems asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.