E. Muskas tiesiai šviesiai rėžė sprunkantiems reklamuotojams, ką apie juos galvoja

Leidinio „New York Times“ organizuojamoje viršūnių konferencijoje „DealBook“ dalyvavęs Elonas Muskas neslėpė nuoskaudos dėl reklamuotojų boikoto ir kaltinimų antisemitizmu.

E. Muskas.<br>EPA-ELTA nuotr.
E. Muskas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 11:19 AM

„Eikit ******“, – socialinių tinklų platformą X (buvęs tviteris) paliekantiems reklamos klientams rėžė jis.

Po to, tarp susirinkusių žiūrovų matydamas bendrovės „Disney“ vadovą Bobą Igerį, šypsodamasis ir modamas ranka jis tarė „Labas, Bobai“.

Trečiadienį įvykusioje diskusijoje konferencijos „DealBook“ vedėjas Andrew Rossas Sorkinas ir bendrovės „Tesla“ vadovas kalbėjosi pačiais įvairiausiais klausimais, tarp kurių – pastaruoju metu įvykęs boikotas, prekybos pikapais „Cybertruck“ pradžia, jo paties emocinė būsena, neseniai pasirodę pranešimai apie planus jo bendrovės gamyklose steigti profesinę sąjungą ir daugelis kitų.

Ilgai trukusio ir įvairias temas užkabinusio pokalbio metu E. Muskas atskleidė skirtingas savo asmenybės puses: nuo karingo iki nusiteikusio filosofiškai, nuo savimi patenkinto iki mąslaus.

Jis atsiprašė dėl šį mėnesį platformoje X pasirodžiusio įrašo, kuriame jis rodosi viešai pritarė liūdnai pagarsėjusiai antisemitinei sąmokslo teorijai, pagal kurią žydai kaltinami imigracijos skatinimu siekiant sumenkinti baltųjų amerikiečių galią.

„Aš labai atsiprašau“, – pasakė jis. „Dabar matau, kad į tą įrašą atsakyti nederėjo.“

Tačiau, paklaustas apie šiuo metu platformą paliekančius reklamos klientus, tarp kurių – bendrovės „Apple“, IBM ir „Lionsgate Entertainment“, E. Muskas nebuvo linkęs atgailauti.

„Tai ir nesireklamuokite“, – pasakė jis, šį veiksmą pavadindamas reklamuotojų „šantažu“. Paprašyta pakomentuoti šį teiginį, „Disney“ savo nuomonės pareikšti neskubėjo.

Vėliau E. Muskas prisipažino platformoje prišnekėjęs daug „kvailysčių“, tačiau įrašas apie sąmokslo teoriją „turbūt yra vienas iš blogiausių ir kvailiausių dalykų, kuriuos kada esu padaręs“.

Vėliau pokalbio metu E. Muskas ėmė girtis bendrovės „Tesla“ elektromobilių apyvarta, kuri, jo žodžiais tariant, lenkia visų kitų automobilių gamintojų apyvartą kartu sudėjus.

„Dėl aplinkos esu padaręs daugiau nei bet kuris kitas žmogus žemėje“, – sakė jis. Ketvirtadienį jo bendrovė ketina pirmiesiems pirkėjams pristatyti naujuosius elektrinius pikapus „Cybertruck“. Šis elektromobilis pirmąkart žiūrovams buvo pristatytas prieš ketverius metus.

E. Muskas taip pat pakomentavo ir pastarojo laikotarpio įvykius bendrovėje „OpenAI“, kurią jis padėjo įsteigti.

„Ją reikėtų pervadinti „DI – visiškai uždaras maksimalaus pelno šaltinis“, – sakė jis. E. Musko teigimu, Samui Altmanui, kuris buvo atleistas iš bendrovės „OpenAI“ generalinio direktoriaus pareigų ir po to vėl į jas priimtas, jis jaučia „prieštaringus jausmus“.

E. Muskui demonstruojant vis didėjantį palankumą respublikonams ir dešiniųjų pažiūrų politikams, A. Sorkinas pamėgino išsiaiškinti, kaip jis ketina balsuoti. Už ką jis atiduotų balsą, jei, tarkim, 2024 m. rinkimuose Joe Bidenui tektų rungtis su Donaldu Trumpu? „Manau, už Bideną nebalsuočiau“, – tarė E. Muskas.

E. Muskas pridūrė, kad tai nereiškia, jog jis balsuotų už D. Trumpą arba už Nikki Haley ar kurį kitą „už cenzūrą pasisakantį“ kandidatą.

„Tikrai sunku pasirinkti“, – sakė jis.

E. Muskas buvo paklaustas ir apie sąjungos „United Auto Workers“ trečiadienį paskelbtus planus bendrovių „Tesla“, BMW, „Toyota“ ir dar keleto didžiųjų automobilių gamintojų gamyklose įsteigti profesines sąjungas.

„Man nepatinka dalykai, dėl kurių atsiranda viešpaties ir valstiečių lygio santykiai“, – atsakė E. Muskas. „Manau, profesinės sąjungos bendrovėje sukuria neigiamą atmosferą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.