Buvusiam Ukrainos prezidentui P. Porošenkai neleista išvykti į užsienį

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmasis pavaduotojas Oleksandras Kornijenko paaiškino, kodėl pasirašė potvarkį atšaukti politinės jėgos „Europos solidarumas“ vadovo, buvusio šalies prezidento Petro Porošenkos komandiruotę į užsienį.

P. Porošenko.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
P. Porošenko.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 3:00 PM

Ukrainos parlamento vicepirmininkas apie susiklosčiusią situaciją papasakojo penktadienį per nacionalinį televizijos maratoną, praneša „Ukrinform“.

„Jis (Porošenka) nurodė, kad oficiali (komandiruotės) priežastis – dalyvavimas ne parlamentiniame, o partiniame renginyje – Tarptautinės demokratų sąjungos viršūnių susitikime. Tai partijų bendruomenė, kuriai priklauso ir „Europos solidarumas“.

Jis rašė, kad lygiagrečiai vyks dar kažkokie aukšto lygio susitikimai. Pagal mūsų vidaus dokumentus ir vidaus principus, dalyvauti partiniuose renginiuose leidžiama. Bet kai gavome tarnybiniam naudojimui skirtą raštą, kurio negaliu komentuoti, mes buvome priversti atšaukti komandiruotę“, – sakė O. Kornijenka.

Kaip jau buvo pranešta, politinės jėgos „Europos solidarumas“ lyderis P. Porošenka gruodžio 1 d. pareiškė, kad pasieniečiai jo neišleido į komandiruotę Lenkijoje ir Jungtinėse Valstijose.

Valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovas Andrijus Demčenka komentaruose naujienų agentūrai „Ukrinform“ teigė, jog pasieniečiai P. Porošenkos neišleido į užsienį todėl, kad buvo atšaukta jo komandiruotė.

Vėliau internete pasirodė informacija, kad potvarkį atšaukti šią komandiruotę pasirašė Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmasis pavaduotojas O. Kornijenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.