Naujoji Zelandija ketina uždrausti mokyklose išmaniuosius telefonus

Naujoji konservatorių vyriausybė Naujojoje Zelandijoje ketina visose šalies mokyklose uždrausti išmaniuosius telefonus. Šis per rinkimų kampaniją paskelbtas planas bus įgyvendintas per pirmąsias 100 jo kadencijos dienų, penktadienį lankydamasis vienoje mokykloje Oklende sakė savaitės pradžioje prisaikdintas ministras pirmininkas Christopheris Luxonas. „Aš nestebėsiu pasyviai, kaip prastėja mokymosi rezultatai, kaip tai buvo pastaraisiais metais“, – rašė premjeras tinkle X.

Naujoji Zelandija ketina uždrausti mokyklose išmaniuosius telefonus.<br>Wavebeak media/Scanpix asociatyvi nuotr.
Naujoji Zelandija ketina uždrausti mokyklose išmaniuosius telefonus.<br>Wavebeak media/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 10:26 AM

Jo Nacionalinės partijos teigimu, taip tikimasi pagerinti moksleivių koncentraciją ir pasiekimus. Daugelis mokyklų – ir užsienyje, uždraudusių mobiliuosius telefonus, esą jau pasiekė teigiamų rezultatų.

Prancūzija jau 2018 m. uždraudė mobiliuosius telefonus mokyklose, jos pavyzdžiu ketina pasekti Nyderlandai ir Didžioji Britanija.

„Kad būtų sustabdyti prastėjantys rezultatai, moksleiviai per savo brangų pamokų laiką turi susitelkti į užduotis“, – rašė Nacionalinė partija. Pastaraisiais metais prastėjantys mokymosi rezultatai esą kelia grėsmę ne tik vaikų pragyvenimui ateityje, bet ir Naujosios Zelandijos gerovei.

Šią savaitę Ch. Luxonas jau sukėlė ažiotažą, kai paskelbė ketinantis atšaukti dalį pirmtakės vyriausybės priimtų griežtų kovos su rūkymu įstatymų. Šiuo žingsniu koalicija, kuriai priklauso ir populistinė partija „NZ Fisrt“, nori finansuoti mokesčių mažinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.