Ukraina neleido buvusiam prezidentui P. Porošenkai susitikti su Vengrijos premjeru V. Orbanu

Ukrainos pasieniečiai penktadienį neleido buvusiam prezidentui Petro Porošenkai išvykti iš šalies, nes jis planavo susitikti su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu, pranešė Kyjivo saugumo tarnybos.

Petro Porošenka.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Petro Porošenka.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2023, 11:37 PM

P. Porošenka, kuris valdžioje buvo 2014–2019 m., užsienyje ketino surengti kelis aukšto lygio susitikimus, tačiau penktadienį nurodė, kad jo kelionę teko atšaukti, nes jis buvo apgręžtas pasienyje.

Šeštadienį paskelbtame pranešime Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pareiškė, kad buvęs lyderis buvo apgręžtas dėl planuoto susitikimo su V. Orbanu – ES lyderiu, kurį Kyjivas kritikuoja dėl jo prorusiškų pažiūrų.

SBU pažymėjo, kad V. Orbanas „sistemingai išreiškia antiukrainietišką poziciją“, ir patikino, jog Maskva planavo pasinaudoti šiuo susitikimu „savo informacinėse ir psichologinėse operacijose prieš Ukrainą“.

P. Porošenkai jau anksčiau buvo neleista išvykti iš šalies, įskaitant atvejį praėjusių metų gegužę, kai jis planavo vykti į NATO Parlamentinės Asamblėjos sesiją Lietuvoje.

Po pasitraukimo iš valdžios P. Porošenkos atžvilgiu buvo pradėtas tyrimas dėl kaltinimų valstybės išdavyste ir korupcija. P. Porošenka teigė, kad šiai kampanijai esą diriguoja jo įpėdinis ir politinis varžovas – dabartinis prezidentas Volodymyras Zelenskis.

2019 m. jiedu susirėmė Ukrainos prezidento rinkimuose. P. Porošenko partija „Europos solidarumas“ yra antra pagal dydį parlamente, nusileisdama V. Zelenskio partijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.