Brazilijos prezidentas neatmeta galimybės, kad atvykęs į Didžiojo dvidešimtuko derybas V. Putinas gali būti suimtas

Brazilijos lyderis pirmadienį pasakė negalintis asmeniškai užtikrinti Rusijos prezidento Vladimiro Putino, kad, kitąmet atvykęs į Didžiojo dvidešimtuko viršūnių susitikimą Rio de Žaneire, jis nebus suimtas.

V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2023, 8:52 PM

Vizito Berlyne metu prezidentas Luizas Inácio Lula da Silva sakė, kad tai, ar V. Putinas bus areštuotas Brazilijoje pagal jam Tarptautinio baudžiamojo teismo (ICC) išduotą orderį dėl įtariamų Ukrainoje įvykdytų karo nusikaltimų, nėra jo atsakomybės sritis.

„Ar jis bus suimtas, jei atvyks? Galbūt, o gal ir ne. Teismas nuspręs“, – Vokietijos ir Brazilijos vyriausybinių konsultacijų metu pasakė L. Lula.

Po to, kai 2022 m. vasarį jo nurodymu buvo pradėtas plataus masto karas Ukrainoje, V. Putinas iš Rusijos praktiškai niekur nevyksta. Jis nedalyvavo ir paskutiniuose viršūnių susitikimuose – BRICS šalių vadovų susitikime Pietų Afrikoje ir Didžiojo dvidešimtuko narių susitikime Indijoje.

ICC kaltina V. Putiną esant atsakingu už vaikų ir nepilnamečių grobimą ir išvežimą iš rusų okupuotų Ukrainos teritorijų. Maskva šiuos incidentus vadina evakuacija.

Kitaip nei Jungtinės Valstijos ir Rusija, Brazilija yra pasirašiusi Romos statutą, kuriuo Nyderlandų Hagos mieste buvo įsteigtas ICC, ir todėl arešto orderį turėtų įvykdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.