Japonijos policija sulaikė balandį suvažinėjusį taksi vairuotoją

Tokijo taksi vairuotojas buvo sulaikytas už tai, kad tyčia įvažiavo į balandžių pulką ir vieną paukštį užmušė, antradienį pranešė policija. Vairuotojas supyko, kad balandžiai buvo kelyje.

Japonija.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Japonija.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-05 09:53

Praėjusį mėnesį Japonijos sostinėje 50 metų Atsushi Ozawa „savo automobiliu užmušė paprastąjį balandį, kuris nėra medžiojamas gyvūnas“, sekmadienį jis buvo suimtas dėl laukinės gamtos apsaugos įstatymų pažeidimo, AFP sakė Tokijo policija.

Užsidegus žaliai šviesoforo šviesai, A. Ozawa 60 kilometrų per valandą greičiu pasuko taksi į paukščių būrį, pranešė vietos žiniasklaida. Variklio riaumojimas paskatino nustebusį praeivį pranešti apie įvykį. Tokijo policija paprašė veterinaro atlikti balandžio pomirtinį tyrimą, buvo nustatyta, kad paukščio žūties priežastis yra trauminis šokas, pranešė vietos žiniasklaida.

„Keliai priklauso žmonėms, todėl balandžiai neturi būti ant kelio“, – tyrėjams sakė A. Ozawa, jį citavo vietos žiniasklaida. Policija pavadino jo elgesį „itin piktybišku“ profesionaliam vairuotojui ir nusprendė jį suimti, pranešė transliuotojas „Fuji TV“.

Vienas vartotojas socialiniame tinkle X stebėjosi, kad gali būti suimtas už suvažinėtą balandį, bet kitas parašė, jog vairuotojas „galėjo bent jau paspausti automobilio garso signalą. Tačiau užmušti tyčia? Tai peržengia ribą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.