Kroatijoje sulaikytas vyras, padėjęs Rusijos oligarcho sūnui pasprukti iš Italijos

Antradienį Kroatijos pareigūnai sulaikė bosnį Vladimirą Jovančičių, kuris, kaip įtariama, suorganizavo buvusio Krasnojarsko srities gubernatoriaus ir Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimo oligarcho Aleksandro Uso sūnaus Artiomo pabėgimą iš namų arešto Milane į Rusiją kovo pabaigoje.

Kroatijos policija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Kroatijos policija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 8:38 AM

Tai trečiadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi leidiniu „The Washington Post“.

Pasak JAV prokurorų, V. Jovančičius „ir kiti asmenys, susiję su serbų organizuota nusikalstama grupe“, surengė A. Uso pabėgimą nuo teisingumo.

Tyrimo duomenimis, bosnis padėjo Rusijos oligarcho sūnui suplanuoti pabėgimą, kai aplankė jį, dėdamasis maisto pristatymo tarnybos darbuotoju.

V. Jovančičius ir jo grupė gabeno A. Musą per Slovėniją, Kroatiją, Bosniją ir Hercegoviną bei Serbiją. Už šią „paslaugą“ vyras gavo apie 50 tūkst. dolerių. JAV pareigūnai prašys Kroatiją išduoti jiems sulaikytąjį.

„Ukrinform“ primena, kad Italijoje sulaikytam A. Usui kovo pabaigoje pavyko nusiimti elektroninę apykoję ir pabėgti iš namų arešto Milane, kur jis buvo laikomas nuo praėjusių metų rudens ir laukė ekstradicijos į JAV.

JAV pareigūnai įtaria rusą pinigų plovimu, schemos, padedančios nelegaliai įsigyti amerikiečių karinių technologijų, organizavimu ir kitais bandymais apeiti sankcijas. Jei A. Usas bus pripažintas kaltu, jam grės iki 30 metų kalėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.