Naujasis Argentinos prezidentas perpus sumažino ministerijų skaičių

Vykdydamas per rinkimų kampaniją duotus pažadus, naujasis Argentinos prezidentas Javieras Milei perpus sumažino ministerijų skaičių.

J. Milei.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. Milei.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2023, 4:46 PM

Tai buvo būtina norint „racionalizuoti tautinės valstybės veiksmus ir paversti juos veiksmingesniais“, pirmadienį paskelbė vyriausybė.

Kraštutinių dešiniųjų pažiūrų ekonomistas J. Milei, kuris save vadina „anarchistu-kapitalistu“, atitinkamą dekretą pasirašė sekmadienį po Buenos Airėse surengtos ceremonijos, kurios metu jis buvo prisaikdintas prezidentu.

Ministerijų skaičius sumažės nuo 18 iki devynių.

Kaip pranešama, buvo sukurta nauja Žmogiškojo kapitalo ministerija, kuri sujungia panaikintas Socialinės plėtros, Darbo, Švietimo bei Moterų, lyčių ir įvairovės ministerijas.

Tuo metu Teisingumo ir žmogaus teisių ministerija dabar bus vadinama tiesiog Teisingumo ministerija – laikraštis „Pagina 12“ pavadino šį sprendimą „aiškia simboline-politine žinute, kuri išlieka ištikima neigimo diskursui, susijusiam su diktatūros įvykdytais nusikaltimais“.

Sekmadienį buvo minimos 40-osios Argentinos grįžimo prie demokratijos po karinės diktatūros metinės.

J. Milei rinkimų kampanijoje žadėjo ekonomines ir politines permainas. Jis sakė, kad įves JAV dolerį kaip teisėtą atsiskaitymo priemonę, panaikins centrinį banką ir drastiškai sumažins socialines išlaidas.

Tačiau vėliau jis gerokai sušvelnino savo retoriką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.