J. Bidenas siunčia į Meksiką aukšto rango pareigūnus derėtis dėl migracijos

Aukšto lygio JAV delegacija netrukus vyks į Meksiką aptarti migracijos problemų, ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai, abiejų šalių lyderiams pasikalbėjus telefonu ir sutarus, kad reikia imtis skubių veiksmų.

J. Bidenas.<br>Capital Pictures/Scanpix nuotr.
J. Bidenas.<br>Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2023, 9:47 AM, atnaujinta Dec 22, 2023, 9:48 AM

Prezidentai Joe Bidenas ir Andresas Manuelis Lopezas Obradoras aptarė „pastangas valdyti migracijos srautus“, sakoma Baltųjų rūmų pranešime. Artimiausiomis dienomis į Meksiką keliaus JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas ir dar du aukšti pareigūnai. Baltųjų rūmų pranešime sakoma, kad JAV komanda „susitiks su prezidentu A. M. Lopezu Obradoru aptarti, kokių veiksmų galima imtis drauge sprendžiant prie sienos iškilusius iššūkius“

Pastarosiomis dienomis dviejų JAV pasienio valstijų – Teksaso ir Arizonos – valdžios institucijos ėmėsi precedento neturinčių žingsnių, kad sumažintų nelegalių sienos kirtimų skaičių, apkaltinusios federalinę vyriausybę neveiklumu. Praėjusiais fiskaliniais metais, nuo 2022 m. spalio iki 2023 m. rugsėjo, pasienio patruliai susidūrė su migrantais 2,4 mln. kartų. Antradienį valdžia uždarė dvi geležinkelio tiltų perėjas Meksikos ir Teksaso pasienyje, kad apribotų nelegalų atvykimą krovininiais traukiniais. Stabdomas ir įvažiavimas keliais į Arizoną ir Kaliforniją.

Respublikonai spaudžia J. Bideno demokratus imtis esminių imigracijos politikos pakeitimų mainais į skubios pagalbos Ukrainai ir Izraeliui paketo patvirtinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.