Britų vidaus reikalų ministras atsiprašė dėl „pokšto“ apie prievartavimo narkotikus

Jungtinės Karalystės vidaus reikalų sekretorius Jamesas Cleverly‘is atsiprašė už tai, kad per vieną priėmimą „papokštavo“ apie prievartavimo narkotikus. Anot laikraščio „Sunday Mirror“, jis moterims renginio kuluaruose sakė, kad „truputis rohipnolio į gėrimą kiekvieną vakarą iš tikrųjų nėra neteisėta, jei tai tik truputis“.

 J. Cleverly‘is.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 J. Cleverly‘is.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2023, 2:41 PM

J. Cleverly‘is taip pat juokavo, jog ilgos santuokos paslaptis yra užtikrinti, kad partnerė būtų visad „lengvai apsvaigusi“ ir nesuprastų, jog yra ir geresnių vyrų, rašė laikraštis.

Ministro atstovas pareiškė, kad vidaus reikalų sekretorius per privatų pokalbį – kuris buvo suprantamas kaip toks – „akivaizdžiai ironiškai papokštavo“ ir už tai atsiprašo.

Britas Vidaus reikalų ministerijai vadovauja kelias savaites, prieš tai jis buvo užsienio reikalų sekretorius. Politikas yra vedęs.

J. Claverly‘is neseniai yra paskelbęs apie naujas priemones prieš vadinamųjų prievartavimo narkotikų naudojimą. Juos į savo aukų gėrimus įpila prievartautojai, kad vėliau galėtų jomis pasinaudoti.

Moterų teisių organizacijos griežtai sukritikavo vyriausybės nario komentarus. „Fawcett Society“ pareiškė, jo pasibjaurėtina, kad J. Claverly‘is, kuris būdamas ministras yra atsakingas už moterų saugumą, mano, jog toks siaubingas dalykas kaip moterų apsvaiginimas narkotikais yra juokingas. Organizacija pareikalavo jo atsistatydinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.