Lenkijos vežėjai nutraukė Ukrainos vieno pasienio punkto blokadą

Ukrainos pasienyje protestuojantys Lenkijos vežėjai, Kyjivo duomenimis, nutraukė vieno pasienio punkto blokadą. Nuo sekmadienio ryto eismas per Medykos sienos kirtimo punktą vėl vyksta normaliai, „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos pasienio apsaugos tarnyba. Sunkvežimių registracija ir sienos kirtimas „vyksta įprastai“, teigiama pranešime.

 Blokada.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Blokada.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2023, 3:09 PM

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis penktadienį su prisistatymo vizitu lankėsi Kyjive ir, be kita ko, susitiko su prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Viena pokalbių temų buvo vežėjų vykdoma sienos blokada. Naujasis Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas teigė, kad sieks susitarti su vežėjais.

Lenkijos vežėjai nuo lapkričio pradžios blokuoja svarbius sienos kirtimo punktus su Ukraina. Dėl to krovinių gabenimas praktiškai sustojo. Lenkų vežėjai nepatenkinti „nesąžininga konkurencija“ iš Ukrainos įmonių pusės po to, kai ES dėl Rusijos karo panaikino reikalavimą Ukrainos transporto įmonėms turėti leidimus įvažiuoti į šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.