Kinija pašalino gynybos įmonių vadovus iš aukščiausios politinės institucijos

Trys pagrindinių Kinijos priešraketinės gynybos įmonių vadovai buvo pašalinti iš Pekino vyriausiojo politinio patariamojo komiteto, praneša valstybinė žiniasklaida, ir tai yra naujausias aukšto rango pareigūnų pažeminimas šalies karinėje struktūroje.

 Xi Jinpingas.<br>CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
 Xi Jinpingas.<br>CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2023, 10:09 AM

Tarp nušalintųjų – Kinijos aerokosminės mokslo ir technologijų korporacijos, atsakingos už šalies kosminių laivų ir raketų sistemų kūrimą, pirmininkas Wu Yanshengas.

Taip pat nušalinti pirmaujančios karinės įrangos gamintojos „Norinco Group“ pirmininkas Liu Shiquanas ir buvęs Kinijos aerokosmoso mokslo ir pramonės korporacijos ekspertas Wang Changqingas.

Visos trys įmonės priklauso valstybei ir atlieka svarbų vaidmenį šalies gynybos pramonėje.

Trečiadienį įvykusio jų pašalinimo iš Kinijos liaudies politinės konsultacinės konferencijos, apie kurį pranešė valstybinis transliuotojas CCTV, priežastis nebuvo nurodyta.

Kova su įtariama korupcija jau seniai tapo pagrindine Xi valdymo kryptimi, kurią lydi nemažai aukšto rango pareigūnų nušalinimų ir dingimų.

Spalio mėnesį staiga buvo atleistas gynybos ministras Li Shangfu ir po to kelis mėnesius buvo spėliojama, kur jis yra. Kol kas nepaskelbta, kas pakeis Li, o Pekinas nenurodė jo pašalinimo priežasties.

Pastaraisiais mėnesiais taip pat buvo pakeista Kinijos slaptųjų raketinių pajėgų – kariuomenės padalinio, prižiūrinčio Pekino branduolinį arsenalą – vadovybė. Prieš tai žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie korupcijos tyrimą, susijusį su buvusiu jų vadovu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.