Meksika sako, kad JAV sutiko, jog sienos perėjos liktų atidarytos

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras ketvirtadienį pranešė, kad Jungtinių Valstijų pareigūnai, atvykę per kelionę, kurios tikslas yra spręsti migrantų antplūdžio problemą, sutiko, jog teisėtos sienos perėjos liktų atidarytos.

Meksika.<br>wikipedia.org/cz354x nuotr.
Meksika.<br>wikipedia.org/cz354x nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2023, 9:19 PM

A. M. Lopezas Obradoras trečiadienį daugiau kaip dvi valandas kalbėjosi su valstybės sekretoriumi Antony‘iu Blinkenu ir kitais aukšto rango JAV pareigūnais, įskaitant vidaus saugumo sekretorių Alejandro Mayorkasą.

„Pasienyje ir ant tiltų esama vis daugiau judėjimo, todėl turime būti atsargūs, kad perėjos nebūtų uždarytos. Toks susitarimas buvo pasiektas“, – žurnalistams sakė A. M. Lopezas Obradoras.

„Geležinkelio ir pasienio tiltų perėjos jau atidaromos, siekiant normalizuoti padėtį“, – pridūrė jis, akcentuodamas stiprius prekybos ryšius tarp abiejų šalių.

Jis nurodė, kad abi pusės susitarė rengti reguliarius susitikimus, skirtus spręsti didėjančių migrantų srautų problemą, kuri tapo stipriu galvos skausmu į rinkimų metus žengiančiam JAV prezidentui Joe Bidenui.

Anksčiau šį mėnesį JAV pareigūnai kelioms dienoms uždarė dvi geležinkelio tiltų perėjas prie Meksikos ir Teksaso sienos, tokiu būdu siekdami apriboti neteisėtų sienos kirtimo atvejų naudojantis krovininiais traukiniais skaičių.

Kai kuriuose perėjimo punktuose Teksaso, Arizonos ir Kalifornijos valstijose taip pat buvo sustabdyti teisėti sienos kirtimo procesai, siekiant atlaisvinti papildomų išteklių tvarkymuisi su dokumentų neturinčiais atvykėliais.

JAV pasienio policija pastarosiomis savaitėmis pranešė, kad kasdien sieną kerta apie 10 000 migrantų. Daugybė jų bėga nuo skurdo ir smurto Vidurio Amerikoje.

Taip pat padaugėjo migrantų, keliaujančių per Meksiką iš Haičio ir Venesuelos.

Neįprastas A. Blinkeno vizitas Kalėdų savaitę buvo surengtas tuo metu, kai konkuruojanti respublikonų partija spaudžia J. Bideną susidoroti su migracija mainais į pritarimą Ukrainai skirtai paramai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.