Stambule surengta didelė palestiniečių palaikymo demonstracija

Tūkstančiai žmonių pirmadienį Stambule dalyvauja solidarumo su palestiniečiais akcijoje tęsiantis karui Gazos Ruože.

Stambule surengta didelė palestiniečių palaikymo demonstracija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Stambule surengta didelė palestiniečių palaikymo demonstracija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2024, 3:52 PM, atnaujinta Jan 1, 2024, 3:53 PM

Mojuodami Turkijos ir Palestinos vėliavomis demonstrantai ėjo per centrinį Stambulo Galatos tiltą. Kai kuriose nuotraukose matyti, kad dalis jų dėvi žalius „Hamas“ galvos raiščius.

Pasak valstybinės naujienų agentūros „Anadolu“, renginyje taip pat dalyvavo keli politikai iš islamo konservatorių valdančiosios „Teisingumo ir plėtros“ partijos (AKP).

Sakydamas kalbą Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano sūnus Bilalas Erdoganas apkaltino Izraelį „genocidu“ Gazoje. B. Erdoganas yra demonstraciją organizavusio fondo narys.

Turkijos lyderis pasmerkė „Hamas“ salio 7 d. išpuolį Izraelyje, bet vėliau pavadino grupuotę „išlaisvinimo organizacija“.

R. T. Erdoganas taip pat ne kartą griežtai užsipuolė Izraelio premjerą Benjaminą Netanyahu dėl Tel Avivo veiksmų Gazos Ruože, pavadino jį „Gazos skerdiku“, o neseniai palygino su Adolfu Hitleriu.

Savo ruožtu B. Netanyahu pareiškė, kad R. T. Erdoganas vykdo kurdų „genocidą“, ir pridūrė, kad Turkijos vadovas neturi teisės žarstyti tokios kritikos.

„Hamas“ kontroliuojamos sveikatos apsaugos institucijos duomenimis, nuo karo Gazos Ruože pradžios žuvo daugiau kaip 21 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.