Proiranietiški kovotojai prisiėmė atsakomybę už atakas prieš JAV taikinius Irake ir Sirijoje

Proianietiški kovotojai toliau atakuoja JAV kariuomenės taikinius Irake ir Sirijoje. „Islamo pasipriešinimas Irake“ antradienį, be kita ko, prisiėmė atsakomybę už dronų ataką prieš amerikiečių dalinius netoli oro uosto Erbilyje Šiaurės Irake.

Irako karys.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Irako karys.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-02 15:06, atnaujinta 2024-01-02 15:07

Kovos su terorizmu generalinė direkcija Irake prieš tai pranešė, kad viena „uždrausta“ grupuotė paleido bepilotį į JAV karinę bazę, esančią Erbilio oro uosto teritorijoje. Dronas esą buvo numuštas. Pasak vietos žiniasklaidos, tai buvo jau trečioji ataka prieš JAV pajėgas Erbilyje nuo šeštadienio.

Nuo Gazos karo pradžios proiranietiški smogikai vis aktyviau atakuoja JAV bazes Irake ir Sirijoje JAV kariškiai jau keliskart reagavo atsakomaisiais smūgiais. Irakas tai kritikavo kaip „nepriimtiną Irako suverenumo pažeidimą“.

„Islamo pasipriešinimas Irake“ antradienį prisiėmė atsakomybę ir dėl atakos Sirijoje. Čia JAV ginkluotosios pajėgos esą šiaurės rytuose buvo atakuotos dronais. JAV kariškiai kol kas tariamo incidento nekomentavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.