Buvęs Ukrainos generolas paleistas iš Serbijos kalėjimo

Valstybės išdavimu Ukrainoje įtariamas buvęs Ukrainos saugumo tarnybos (UST) generolas Andrijus Naumovas, Serbijoje nuteistas metus kalėti už pinigų plovimą, išėjo į laisvę.

Buvęs Ukrainos generolas paleistas iš Serbijos kalėjimo.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Buvęs Ukrainos generolas paleistas iš Serbijos kalėjimo.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2024, 12:49 PM

Tai trečiadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi BBC.

Buvęs UST pareigūnas gruodžio pradžioje buvo paleistas iš Serbijos kalėjimo. Tačiau nagrinėjant apeliaciją dėl nuosprendžio, jo dokumentai buvo paimti ir jam uždrausta išvykti iš Serbijos.

„Jam neleidžiama palikti šalies ir savo gyvenamosios vietos, kol baigsis apeliacinis procesas“, – informavo žurnalistus Nišo miesto teismas.

A. Naumovo advokatai apskundė sprendimą uždrausti jam išvykti iš Serbijos, motyvuodami tuo, kad gresia pavojus kliento gyvybei, tačiau teismas atmetė skundą.

Nuosprendį pinigų plovimo byloje Serbijos teismas paskelbė 2023 metų rugsėjį. Tuo metu A. Naumovas jau buvo praleidęs už grotų beveik metus. Vėliau šį sprendimą apskundė ir gynyba, ir kaltinimas. Apeliacijos tebenagrinėjamos.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, praėjusių metų spalį Nišo miesto apeliacinis teismas patvirtino pirmosios instancijos teismo sprendimą neišduoti Ukrainai buvusio UST Vyriausiosios vidaus saugumo valdybos generolo A. Naumovo.

Likus parai iki Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą, A. Naumovas išvyko į užsienį. Jis buvo sulaikytas 2022 metų birželio 7 d., kai bandė iš Serbijos patekti į Šiaurės Makedoniją.

Ukrainoje A. Naumovas įtariamas valstybės išdavimu, turto pasisavinimu ir išeikvojimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir sukčiavimu. Jis padarė valstybei daugiau kaip 3,2 mln. grivinų žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.