Irano valstybinė žiniasklaida apie kraupų sprogdinimą: bent vieną iš dviejų bombų susprogdino savižudis

Vieną iš dviejų sprogimų, prie Jungtinių Valstijų nužudyto Irano generolo Quassemo Soleimani kapo per ketvirtąsias jo mirties metines nusinešusių dešimtis gyvybių, sukėlė savižudis, ketvirtadienį pranešė valstybinis žiniasklaidos kanalas.

Sprogdinimas Irane.<br>EPA-ELTA nuotr.
Sprogdinimas Irane.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2024, 6:14 PM, atnaujinta Jan 4, 2024, 6:15 PM

Peržiūrėję stebėjimo kamerų nufilmuotą medžiagą, tyrėjai padarė išvadą, kad bent vieną iš dviejų trečiadienį Q. Soleimani gimtajame Kermano mieste susirinkusioje minioje sprogusių bombų susprogdino savižudis, platformoje „Telegram“ pranešė naujienų agentūra IRNA.

Kas sukėlė netrukus po pirmojo nugriaudėjusį antrąjį sprogimą, kol kas neaišku, tačiau ir antruoju atveju neatmetamas savižudžio darbas, teigiama pranešime.

Ketvirtadienį Irano avarinės tarnybos pranešė, kad žuvusiųjų skaičius siekia 84, dar 284 žmonės buvo sužeisti. Iškart po išpuolio prieš Q. Soleimani mirties metines paminėti susirinkusią minią buvo pranešta, kad per sprogimą žuvo daugiau nei 100 žmonių.

Irano nacionalinės skubiosios medicinos pagalbos organizacijos vadovas Jafaras Miadfaras paaiškino, kad painiava dėl aukų skaičiaus kilo dėl kūnų būklės.

Irano valdžia šį įvykį pavadino teroristiniu išpuoliu. Tačiau Teherano vadovų reakcija buvo atsargi, kaltųjų įvardinti jie nesuskubo.

Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė.

Irano galingosios Islamo revoliucinės gvardijos korpuso (IRGK) Kudsų pajėgoms vadovavęs Q. Soleimani žuvo 2020 m. per JAV drono ataką Irake.

Vašingtono valstybės departamentas atmetė spėliones, kad JAV gali būti susijusios su šiuo išpuoliu ir pareiškė, jog nėra pagrindo manyti, kad su juo susijęs gali būti ir Izraelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.