Baltieji rūmai: J. Bidenas visiškai pasitiki Ll. Austinu

Baltieji rūmai pirmadienį atmetė Jungtinių Valstijų prezidentui Joe Bidenui adresuotus respublikonų raginimus atleisti gynybos sekretorių Lloydą Austiną, kuris kelias dienas neatskleidė informacijos apie tai, kad buvo paguldytas į ligoninę.

Baltieji rūmai.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Baltieji rūmai.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2024, 9:40 PM

„Prezidentas toliau visiškai pasitiki sekretoriumi Ll. Austinu“, – sakė spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre.

„Pirmiausia norime, kad jis pasveiktų ir grįžtų į Pentagoną“, – nurodė ji.

Respublikonai ėmė raginti, kad Ll. Austinas atsistatydintų arba būtų atleistas, kai paaiškėjo, kad J. Bidenas ir Baltieji rūmai kelias dienas nežinojo, jog praėjusią savaitę jis buvo paguldytas į ligoninę dėl nepatikslintos priežasties.

Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby‘is savo ruožtu pažymėjo, kad J. Bidenas gerbia Ll. Austiną už tai, jog jis „prisiėmė atsakomybę“ už susidariusią situaciją. J. Kirby‘is pridūrė, kad Ll. Austinas vėl darbuojasi ir tai daro iš Walterio Reedo karinės ligoninės Vašingtono priemiesčiuose.

Pentagonas iki penktadienio vakaro delsė paskelbti, kad 70-metis Ll. Austinas prieš keturias dienas buvo paguldytas į ligoninę „dėl komplikacijų po neseniai atliktos planinės medicininės procedūros“. Tai laikoma įprastų normų pažeidimu, kuris buvo įvykdytas tuo metu, kai JAV yra įsitraukusios į krizę Artimuosiuose Rytuose.

„Pripažįstu, kad galėjau geriau užtikrinti, jog visuomenė būtų tinkamai informuota. Įsipareigoju dirbti geriau“, – sakoma šeštadienį paskelbtame Ll. Austino pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?