Ekvadore nusikaltėlių gaujos pagrobė 178 kalėjimo pareigūnus

Per nusikaltėlių gaujų ir valstybės saugumo pajėgų susidūrimus Ekvadore keleto kalėjimų kaliniai įkaitais paėmė 178 kalėjimo pareigūnus.

Ekvadoro kalėjimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ekvadoro kalėjimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2024, 8:43 AM, atnaujinta Jan 12, 2024, 8:44 AM

Maištaujantys kaliniai septyniuose kalėjimuose įkaitais laiko iš viso 158 kalėjimo prižiūrėtojus ir 20 administracijos darbuotojų, ketvirtadienį pranešė kalėjimų administracija.

Pastaruoju metu Pietų Amerikos šalies kalėjimuose vyko nuožmūs nusikaltėlių gaujų mūšiai, per kuriuos kaliniams pavyko užvaldyti ne vieną kalėjimo bloką. Kalėjimų administracijos teigimu, į laisvę sugebėjo pasprukti galingiausios gaujos „Los Choneros“ vadeiva Adolfo Macías pravarde „Fito“ bei gaujos „Los Lobos“ lyderis Fabricio Colón Pico.

Daugelį Ekvadoro kalėjimų valdo nusikaltėlių sindikatai. Saugumo pajėgos neretai viso labo žiūri, kad kaliniai liktų kalėjimuose, kur jie iš esmės paliekami likimo valiai.

Neseniai prezidento Danielio Noboa vyriausybė maždaug 20 nusikaltėlių grupuočių paskelbė esant teroristinėmis organizacijomis ir pasiuntė ginkluotąsias pajėgas su jomis kovoti. Dėl to visoje šalyje kilo nusikaltėlių grupuočių smurto banga – sproginėjo bombos, buvo padeginėjami automobiliai ir puldinėjamos saugumo pajėgos.

Šiuo metų vyksta keleto su galingais Meksikos karteliais susijusių gaujų karas dėl prekybos narkotikais kelių. Ekvadoras yra svarbus tranzito taškas, per kurį į JAV ir Europą iš Kolumbijos, Bolivijos ir Peru gabenamas kokainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.