Žiniasklaida: Kremlius planuoja paversti okupuotas Ukrainos teritorijas Rusijos šiukšlių sąvartynu

Kremlius ketina laikinai okupuotose Rytų Ukrainos teritorijose įrengti sąvartynus, kurie aptarnaus Rusijos regionus, praneša UNIAN.

Kremlius ketina laikinai okupuotose Rytų Ukrainos teritorijose įrengti sąvartynus, kurie aptarnaus Rusijos regionus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kremlius ketina laikinai okupuotose Rytų Ukrainos teritorijose įrengti sąvartynus, kurie aptarnaus Rusijos regionus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-13 15:50, atnaujinta 2024-01-13 15:52

Nacionalinio pasipriešinimo centro duomenimis, priešas planuoja įrengti šešis tokius sąvartynus Luhansko srityje, o dar tris – Donecko srityje. Į juos ketinama vežti šiukšles ne tik iš laikinai okupuotų teritorijų, bet ir iš Rostovo, Belgorodo ir Voronežo sričių.

„Reikia pažymėti, kad priešas jau veža šiukšles iš Rostovo srities į laikinai okupuotus Donecko srities rajonus, atsisakęs planų statyti netoli Rostovo naują sąvartyną dėl vietos gyventojų protestų“, – pabrėžia Nacionalinio pasipriešinimo centras.

Anksčiau buvo pranešta, kad okupuotų Ukrainos teritorijų gyventojai masiškai skundžiasi antisanitarinėmis sąlygomis jų kiemuose, kartais net kelis mėnesius neišvežamų šiukšlių kalnais ir žiurkių būriais.

Reikiamos technikos yra, bet nėra kam dirbti – darbuotojų perpus ar net tris kartus mažiau nei reikia. Šiukšlių tiesiog nėra kam išvežti, nes dalis vyrų mobilizuoti į Rusijos kariuomenę, o dalis – pabėgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.