Žiniasklaida: iš pareigų traukiasi JAV specialusis pasiuntinys klimato klausimais J. Kerry‘is

JAV specialusis pasiuntinys klimato klausimais Johnas Kerry‘is, anot amerikiečių žiniasklaidos, planuoja trauktis iš pareigų. 80-metis ketina prisijungti prie lapkritį perrinkimo sieksiančio prezidento Joe Bideno rinkimų kampanijos komandos, šeštadienį pranešė įvairios žiniasklaidos priemonės. J. Kerry‘is esą nori pabrėžti J. Bideno laimėjimus kovoje su klimato šilimu. Jis postą ketina palikti iki pavasario.

J. Kerry.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. Kerry.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-14 09:48

Anot žinių portalo „Axios“, J. Kerry‘is mano, kad J. Bideno perrinkimas yra svarbus pažangai kovojant su klimato kaita JAV ir visame pasaulyje. Portalas cituoja šaltinį iš vyriausybės aplinkos.

J. Bidenas paskyrė J. Kerry‘į pasiuntiniu klimato klausimais, kai 2021 m. pradėjo savo kadenciją Baltuosiuose rūmuose. Patyręs diplomatas atstovavo JAV trijuose klimato viršūnių susitikimuose, pastarąjį kartą – COP28 Dubajuje gruodžio mėnesį. J. Kerry, be kita ko, nepaisant įtemptų Kinijos ir JAV santykių, mėgino įtikinti Pekiną bendradarbiauti kovoje su klimato kaita.

J. Bidenas kovą su klimato šilimu yra paskelbęs viena pagrindinių savo kadencijos temų. Demokratų partijos politikas grąžino JAV į 2015 m. Paryžiaus klimato kaitos susitarimą, iš kurio Vašingtonas pasitraukė prezidentaujant Donaldui Trumpui. Be to, J. Bidenas Jungtinėse Valstijoje aktyviai skatina atsinaujinančios energijos plėtrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.