JAV gynybos sekretorius išleistas iš ligoninės

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas pirmadienį pranešė, kad buvo išleistas iš Walterio Reedo ligoninės. Kiek anksčiau jis mėgino nuslėpti savo buvimą ligoninėje nuo Baltųjų rūmų ir Kongreso.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Lloydas Austinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Lloydas Austinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 15, 2024, 7:15 PM

„Esu dėkingas už labai gerą priežiūrą, kurią gavau Walterio Reedo nacionaliniame kariniame medicinos centre, ir noriu padėkoti puikiems gydytojams bei slaugytojams už profesionalumą ir išskirtinę pagalbą“, – sakoma L. Austino pranešime.

L. Austinas kelias savaites prezidentui Joe Bidenui ir įstatymų leidėjams nepranešė, kad jam diagnozuotas prostatos vėžys, ir kelias dienas jų neinformavo apie tai, kad sausio 1 dieną buvo paguldytas į ligoninę dėl gydymo metu kilusių komplikacijų.

Nors ši situacija tapo J. Bidenui galvos skausmu, privertė jį gintis ir suteikė progą respublikonų atakoms rinkimų metais, prezidentas atsispyrė raginimams siūlyti L. Austinui trauktis iš pareigų.

70 metų profesionaliam kariui L. Austinui gruodžio 22 dieną buvo atlikta nedidelė vėžio gydymo operacija, o kitą dieną jis grįžo namo. Tačiau sausio 1 dieną dėl komplikacijų, įskaitant pykinimą ir stiprų skausmą, jis vėl buvo hospitalizuotas.

Baltieji rūmai apie L. Austino hospitalizaciją buvo informuoti tik sausio 4 dieną, Kongresas – dar po dienos, o J. Bidenas apie jo vėžio diagnozę sužinojo tik sausio 9-ąją.

Reaguodamas į tai, Baltųjų rūmų personalo vadovas Jeffas Zientsas, kaip ir L. Austino personalo vadovė Kelly Magsamen, nurodė skubiai patikslinti taisykles, reglamentuojančias atvejus, kai aukšto rango JAV pareigūnai tampa nedarbingi.

Nepriklausomas Pentagono generalinis inspektorius taip pat paskelbė, kad atliks tyrimą, kurio tikslas – „išsiaiškinti vaidmenis, procesus, procedūras, atsakomybę ir veiksmus, susijusius su gynybos sekretoriaus hospitalizacija“ gruodžio ir sausio mėnesiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.