Prancūzijos ūkininkams tęsiant blokadas, vienas žmogus žuvo, o dar du buvo sužeisti

Prancūzijos ūkininkams po šią savaitę surengto žemės ūkio organizacijų ir premjero Gabrielio Attalio susitikimo pratęsus savo blokadas, vienas žmogus žuvo, o dar du buvo sužeisti.

Prancūzijos ūkininkams tęsiant blokadas, vienas žmogus žuvo, o dar du buvo sužeisti.<br>EPA-ELTA nuotr.
Prancūzijos ūkininkams tęsiant blokadas, vienas žmogus žuvo, o dar du buvo sužeisti.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2024, 5:34 PM

Nacionaliniame kelyje iš Tulūzos link Andoros automobilis pramušė užtvarą ir mirtinai sužalojo vieno ūkininko žmoną, antradienio rytą pranešė prokurorai. Jos vyras ir dukra buvo sunkiai sužeisti. Automobilis įvažiavo į nacionalinį kelią nepaisydamas pastatytos užtvaros ir tuomet tamsoje įsirėžė į šieno ryšulių sieną, už kurios palapinėje sėdėjo demonstrantai. Automobilis slysdamas įsirėžė į traktoriaus priekabą ir kliudė žmones.

Prokurorai nemano, kad avarija buvo sukelta tyčia. Trys automobilyje buvę asmenys yra apklausiami, o vairuotojas buvo blaivus.

Po pirmadienio vakarą surengto susitikimo su G. Attaliu ūkininkai suaktyvino savo protestus. Į pietus nuo Liono apie 20 ūkininkų naktį traktoriais abiem kryptimis užblokavo svarbų greitkelį G7. Tuo metu Tulūzoje, anot pareigūnų, protestuotojai taip pat blokuoja kelis greitkelius. Be to, antradienį protestuojantys ūkininkai toliau trikdė traukinių eismą tarp Bordo ir Tulūzos.

Ūkininkai sako, kad susiduria su daugybe iššūkių, įskaitant nepakankamą vandens kiekį jų ūkiams, esantiems regionuose, kuriuose vis didesne našta tampa besitęsianti sausra. Prancūzijos ūkininkai taip pat reiškia nepasitenkinimą dėl dyzelino kainų ir kitų išlaidų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.