V. Orbanas paaiškino, kodėl atsiėmė savo veto dėl ES paramos Ukrainai

Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikime nusprendus skirti milijardinę paramą Ukrainai, Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas paaiškino, kodėl atsisakė savo veto.

V. Orbanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Orbanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2024, 3:58 PM

Jei Vengrija ir toliau būtų blokavusi pagalbą, tuomet 26 kitos ES šalys būtų balsavusios už tai, kad Vengrijai numatytos ES lėšos būtų pervestos Ukrainai, sakė jis penktadienį valstybiniam radijui, informuoja agentūra „Reuters“.

Jis pasiekė savo, pabrėžė V. Orbanas. Vengrija, anot jo, iš Briuselio gaus atblokuotas lėšas, netieks ginklų Ukrainai ir prisidės prie Ukrainos civilinio finansavimo. ES diplomatai tuo tarpu teigia, kad nebuvo jokių planų Vengrijai numatytų pinigų skirti kitiems tikslams.

ES viršūnių susitikimas ketvirtadienį baigėsi netikėtai greitai, nes V. Orbanas atsiėmė savo veto dėl 50 mlrd. eurų paramos Ukrainai. Jis dar kartą buvo patikintas, kad Vengrijai bus išmokėtos įšaldytos 20 mlrd. eurų subsidijos.

Tačiau tai bus padaryta tik tuomet, kai šalis įgyvendins Europos Komisijos reformų reikalavimus. Vengrijos vyriausybė kaltinama rimtais teisinės valstybės principų pažeidimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.