Per sraigtasparnio avariją JAV žuvo didžiausio Nigerijos banko vadovas

Jungtinėse Valstijose nukritus ir sudužus sraigtasparniui, žuvo vienas iš didžiausio banko Nigerijoje steigėjų ir banko vadovas bei jo sutuoktinė ir sūnus, sekmadienį pranešė jo bendrovė.

Sraigtasparnio katastrofa.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Sraigtasparnio katastrofa.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2024, 2:25 PM, atnaujinta Feb 11, 2024, 2:27 PM

Penktadienį per orlaivio avariją Kalifornijoje žuvo įmonių grupės „Access Bank“ generalinis direktorius Herbertas Wigwe, teigiama bendrovės „Access Holdings“ pranešime.

„Penktadienį, 2024 m. vasario 9 d., per sraigtasparnio avariją Jungtinėse Valstijose žuvo Dr. Wigwe, jo sutuoktinė ir sūnus“, – rašoma pranešime. „Herberto, Doreen ir Chizi gedi visa bendrovės „Access“ šeima.“

JAV valdžios atstovai nurodė, kad sudužus sraigtasparniui žuvo du įgulos nariai ir keturi keleiviai.

Nigerijos prezidentas Bola Ahmedas Tinubu pranešė, kad tarp žuvusiųjų yra ir buvęs Nigerijos akcijų biržos vadovas Abimbola Ogunbanjo, o avariją pavadino „siaubinga ir nesuvokiamai sukrečiančia tragedija“.

„Prezidentas reiškia užuojautą Wigwe ir Ogunbanjo šeimoms, verslo bendruomenei, taip pat visiems, ką sukrėtė šis šiurpus įvykis“, – sekmadienį pranešė jo atstovas spaudai.

JAV Federalinė aviacijos administracija (FAA) pranešė, kad „penktadienį, vasario 9 d. maždaug 22 val. vietos laiku netoli Niptono Kalifornijoje nukrito ir sudužo sraigtasparnis „Eurocopter EC 130“. Juo skrido šeši asmenys“.

FAA nurodė, kad bus atliekamas šio įvykio tyrimas.

Pasaulio prekybos organizacijos generalinė direktorė Ngozi Okonjo-Iweala socialiniuose tinkluose rašė esanti „siaubingai nuliūdusi dėl siaubingos Herbertp Wigwe, įmonių grupės „Access Bank“ vadovo, jo žmonos ir sūnaus, taip pat Bimbo Ogunbanjo žūties per sraigtasparnio avariją“.

Naujienų agentūros „Bloomberg“ duomenimis, „Access“ pagal valdomą turtą yra didžiausias bankas Nigerijoje.

Bankas liaupsino H. Wigwe, 2002 m. tapusį generalinio direktoriaus pavaduotoju, esant „svarbia varomąja jėga ir didžiule asmenybe, savo neįtikėtina aistra, energija ir patirtimi padėjusia transformuoti bendrovės „Access“ franšizę.“

Šeštadienį kalbėdamas per spaudos konferenciją, JAV Nacionalinio transporto saugumo valdybos narys Michaelas Grahamas sakė, kad sraigtasparnis iš Palm Springso Kalifornijoje skrido į Boulder Sitį Nevadoje.

Po užsakomąjį skrydį vykdžiusio orlaivio pakilimo praėjus maždaug 90 minučių, „sraigtasparnis atsitrenkė į žemę į pietus nuo greitkelio I-15 netoli Halloran Springso Kalifornijoje“, už maždaug 120 kilometrų į šiaurės rytus nuo Barstou miesto, žurnalistams paaiškino M. Grahamas.

„Sraigtasparniu skrido du įgulos nariai ir keturi keleiviai, kurie per avariją žuvo“, – aukų vardų ir pavardžių neminėdamas sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.