Dėl korupcijos nuteistas buvęs Tailando premjeras Th. Shinawatra netrukus gali atgauti laisvę

Laisvės atėmimo bausmę atliekantis buvęs Tailando premjeras Thaksinas Shinawatra, Teisingumo ministerijos duomenimis, savaitgalį gali atgauti laivę. Teisingumo ministras Tawee Sodsongas antradienį pareiškė, kad 74-erių Th. Shinawatra yra tarp 930 kalinių, kurie dėl garbaus jų amžiaus ar kritinės būklės bus paleisti anksčiau laiko. Gali būti, kad buvusiam politikui reikės nešioti apykoję, bus apribota jo kelionių laisvė.

Thaksinas Shinawatra.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Thaksinas Shinawatra.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2024, 8:53 PM, atnaujinta Feb 13, 2024, 8:54 PM

Prieštaringai vertinamas milijardierius Th. Shinawatra, kuris du kartus buvo išrinktas premjeru, o 2006-aisiais nuverstas per karinį pučą, rugpjūtį dėl korupcijos buvo nuteistas aštuonerių metų laisvės atėmimo bausme. Vėliau jam suteikta malonė ir bausmės dydis sumažintas iki vienerių metų.

Th. Shinawatra rugpjūtį po 15 savanoriškos tremties metų grįžo į Tailandą ir iš karto buvo įkalintas. Kiek vėliau jis perkeltas į policijos ligoninę.

Th. Shinawatra vadovavo vyriausybei nuo 2001 iki 2006 metų ir tada buvo nuverstas kariškių. Būdamas kariškių ir rojalistų priešininkas, jis vis dar turi didelę įtaką politikai karalystėje. Nuo 2008 m. Th. Shinawatra gyveno emigracijoje, daugiausiai – Dubajuje. Jis daugiau kaip 20 metų poliarizavo šalį, remdamas „raudonmarškinius“ prieš „geltonmarškinius“ (monarchistus).

Th. Shinawatros grįžimas į Tailandą sutapo su jo partijos „Pheu Thai“ grįžimu į vyriausybę. „Pheu Thai“ susivienijo su keliomis kariuomenei artimomis partijoms. Tai sukėlė kalbas, kad priimtas susitarimas dėl bausmė laiko sutrumpinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.