Vengrija pirmadienį balsuos dėl Švedijos narystės NATO

Vengrija, paskutinė Švedijos stojimą į NATO vilkinanti šalis, dėl šio klausimo balsuos pirmadienį, pranešė valdančiosios partijos „Fidesz“ aukšto rango pareigūnas.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas ir Švedijos ministras pirmininkas Ulfas Kristerssonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas ir Švedijos ministras pirmininkas Ulfas Kristerssonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2024, 10:23 AM, atnaujinta Feb 20, 2024, 10:24 AM

Po Rusijos invazijos į Ukrainą Švedija pateikė prašymą prisijungti prie JAV vadovaujamo Vakarų karinio aljanso 2022 metų gegužę, tuo pat metu kaip ir Suomija.

Nors iš principo remia Stokholmą, Budapeštas užtęsė šį procesą reikalaudamas, kad Švedija liautųsi „šmeižti“ ministro pirmininko Viktoro Orbano vyriausybę, kurią kritikai kaltina autoritarizmu.

„Fidesz“ parlamentinės frakcijos vadovas Mate Kocsis antradienį pareiškė, kad į parlamento „2024 m. vasario 26 dienos posėdžio darbotvarkę bus įtrauktas galutinis balsavimas... dėl Švedijos Karalystės prisijungimo prie Šiaurės Atlanto sutarties protokolo ratifikavimo, kuriam mūsų parlamentinė frakcija ketina pritarti“.

Suomija pernai balandį tapo 31-ąja JAV vadovaujamo karinio aljanso nare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.