Dėl A. Navalno mirties – Londono reakcija: įvedė sankcijas šešiems Rusijos kalėjimo pareigūnams

Jungtinės Karalystės (JK) užsienio reikalų ministras Davidas Cameronas trečiadienį pranešė, kad Londonas įvedė sankcijas šešiems pareigūnams, vadovaujantiems Sibiro pataisos kolonijai, kurioje mirė Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas.

 D. Cameronas.<br>EPA/ELTA nuotr.
 D. Cameronas.<br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 5:26 PM

„Tie asmenys, kurie yra atsakingi už brutalų elgesį su A. Navalnu, neturėtų apsigauti – mes patrauksime juos atsakomybėn“, – pareiškė D. Cameronas.

JK bus įšaldytas visas sankcionuotųjų turtas, be to, jiems bus pritaikyti kelionių draudimai.

Kaip teigiama, sankcijų susilaukė Vadimas Konstantinovičius Kalininas, kuris vadovauja Arkties pataisos kolonijai IK-3 „Poliarinis vilkas“, ir penki jo pavaduotojai.

JK taip pat paragino nedelsiant perduoti A. Navalno palaikus jo šeimai.

„Akivaizdu, kad Rusijos valdžios institucijos laikė A. Navalną grėsme ir ne kartą bandė jį nutildyti“, – pažymėjo D. Cameronas.

Rusijos valdžia „2020 m. apnuodijo jį „Novičioku“, įkalino jį už taikią politinę veiklą ir išsiuntė į Arkties pataisos koloniją. Niekam neturėtų kilti abejonių dėl Rusijos sistemos represyvumo“, pridūrė jis.

„Todėl šiandien įvedame sankcijas aukščiausiems kalėjimo pareigūnams, atsakingiems už jo laikymą pataisos kolonijoje, kurioje jis praleido paskutinius savo gyvenimo mėnesius“, – nurodė D. Cameronas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.