Tūkstančiai J. Bolsonaro šalininkų žygiavo protestuodami prieš perversmo tyrimą

Dešimtys tūkstančių buvusio Brazilijos prezidento Jairo Bolsonaro šalininkų sekmadienį išėjo į San Paulo metropolijos gatves protestuoti prieš baudžiamąjį tyrimą dėl buvusio dešiniojo sparno valstybės vadovo.

Tūkstančiai žmonių protestuojančių Brazilijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tūkstančiai žmonių protestuojančių Brazilijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2024, 10:16 AM, atnaujinta Feb 26, 2024, 10:17 AM

Naujienų portalas G1 pranešė, kad J. Bolsonaro šalininkai sekmadienį žygiavo Avenida Paulista bulvaru, protestuodami prieš tyrimus dėl tariamo J. Bolsonaro dalyvavimo bandyme įvykdyti perversmą po jo pralaimėjimo per rinkimus 2022 metais.

Per antrąjį prezidento rinkimų ratą 2022 m. spalį J. Bolsonaro nurungė kairiųjų pažiūrų politikas Luizas Inácio Lula da Silva. J. Bolsonaro įtariamas dalyvavęs planuose nuversti vyriausybę po L. I. Lulos pergalės per rinkimus. Jis atsisakė pateikti pareiškimą per paskutinį jo tardymą federalinėje policijoje. „Aš siekiu susitaikymo, kad ištrinčiau praeitį, – sekmadienį per mitingą šalininkams sakė buvęs karininkas J. Bolsonaro. – Turime rasti būdą gyventi taikiai“.

J. Bolsonaro paragino paskelbti amnestiją savo rėmėjams, kai kurie iš jų buvo nuteisti ilgai kalėti už vyriausybės kvartalo užpuolimą po rinkimų.

2023 m. sausio 8 d. J. Bolsonaro šalininkai atsisakė pripažinti L. I. Lulos pergalę, įsiveržė į Kongresą, vyriausybės būstinę ir Aukščiausiąjį Teismą Brazilijoje ir padarė daug žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.