Saudo Arabijoje įvykdyta mirties bausmė 7 terorizmu apkaltintiems asmenims

Saudo Arabija antradienį įvykdė mirties bausmę septyniems žmonėms už „terorizmo“ nusikaltimus, pranešė valstybinė žiniasklaida; tai didžiausias skaičius per vieną dieną nuo 2022 metų kovo, kai mirties bausmė buvo įvykdyta 81 žmogui.

Imago-images/Scanpix / asociatyvi nuotr.
Imago-images/Scanpix / asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2024, 11:56 PM

Šie septyni asmenys buvo nuteisti už „teroristinių organizacijų ir subjektų kūrimą bei finansavimą“, pranešė oficialioji Saudo Arabijos spaudos agentūra, remdamasi Persijos įlankos karalystės Vidaus reikalų ministerijos informacija.

Saudo Arabija, viena iš daugiausiai mirties bausmę taikančių šalių pasaulyje, šiais metais, remiantis AFP surinktais duomenimis, mirties bausmę įvykdė 29 žmonėms, o 2023 metais – 170 žmonių.

Beveik prieš dvejus metus karalystė, liūdnai garsėjanti galvos nukirtimais, sulaukė pasmerkimo bangos visame pasaulyje, kai per vieną dieną buvo įvykdyta 81 mirties bausmė.

Septynių antradienį gyvybės netekusių asmenų pilietybė nebuvo atskleista, tačiau jų pavardės rodo, kad jie buvo Saudo Arabijos piliečiai.

2022 metais Saudo Arabija įvykdė mirties bausmę didesniam skaičiui žmonių nei bet kuri kita šalis, išskyrus Kiniją ir Iraną, nurodė „Amnesty International“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.